Redningsaktion for danske pensioner i gang

Eurokrisen truer de danske pensionsselskaber i en grad, så myndighederne har sat en redning i gang.

Redningsaktion for danske pensioner i gang

De danske myndigheder arbejder i øjeblikket på at forhindre, at pensionsselskaber vælter på stribe, hvis renterne fortsætter i historisk lavt terræn, erfarer Morgenavisen Jyllands-Posten.

Renterne herhjemme er faldet uafbrudt den seneste måned. Det skyldes krisen i eurolandene, der betyder, at Danmark opfattes som sikker havn. Renten på den tiårige danske statsobligation ligger omkring en procent.

Bliver renteniveauet liggende her, vil det true pensionsselskaber på livet på grund af dyr renteafdækning og store kapitalkrav over for alle de kunder, der har fået løfte om et bestemt afkast, når de en dag går på pension.

Direktør for brancheorganisationen Forsikring og Pension Per Bremer Rasmussen kalder situationen "historisk uhørt" og bekræfter, at "den alvorlige" situation nu drøftes med Erhvervs- og Vækstministeriet og Finanstilsynet.

Hvilke løsninger der forhandles om, vil han ikke røbe.

- Men fakta er, at vi står i en hidtil helt uhørt situation med en lang rente, der er på niveau med eller under inflationen, siger han til avisen.

Ifølge Jyllands-Posten er myndighederne nu ved at undersøge, hvilke tekniske ændringer og suspensioner, der kan gennemføres, så presset lettes på pensionsselskaberne.

/ritzau/