Redningsaktion: Jelved tager rorpind fra militær-museer

Kulturminister Marianne Jelved (R) slår Statens Forsvarshistoriske Museum sammen med Nationalmuseet.

Redningsaktion: Jelved tager rorpind fra militær-museer

Huller i pengekassen og rod i registreringen får nu kulturminister Marianne Jelved (R) til at lægge Statens Forsvarshistoriske Museum ind under Nationalmuseets vinger i en regulær redningsmanøvre.

- Vi har et hul i kassen, om jeg så må sige, hos Statens Forsvarshistoriske Museum i størrelsesordenen tre millioner kroner om året. Og det er uholdbart, siger Marianne Jelved til Ritzau.

Hun understreger, at der er "rationaliseringsgevinster" ved at sætte en styrke som Nationalmuseet ind i ryggen på Statens Forsvarshistoriske Museum.

- Og det vil også kunne føre til, at man rationaliserer medarbejderstaben på Statens Forsvarshistoriske Museum.

Spørgsmål: Er der tale om en decideret redningsaktion fra Kulturministeriets side?

- Det er min oplevelse, at det er det, vi gør. Det er jo klart, at det er en vurdering, hvor mange penge Kulturministeriet skal give til et museum, for at det skal køre rundt, siger kulturministeren og påpeger, at museet har ekstra store lokalemæssige udgifter

Hun fortæller, at Kulturministeriet har haft Statens Forsvarshistoriske Museum under observation i årevis, da der også har været problemer med museets faglige niveau. Og derfor har det været nødvendigt med et samarbejde med Nationalmuseet.

Sammenlægningen træder i kraft den 1. januar 2014.

Når Statens Forsvarshistoriske Museum, der dækker over Tøjhusmuseet og Orlogsmuseet, bliver en del af Nationalmuseet, vil der blive indført gratis entré til museets udstillinger.

Konstitueret direktør for Statens Forsvarshistoriske Museum, Jens Carl Kirchmeier-Andersen, mener, at der kommer både noget "fornuftigt" og noget "godt" ud af, at kulturministeren nu vil lægge Statens Forsvarshistoriske Museum ind under Nationalmuseets vinger.

- Museet går ind i sammenlægningen positivt. Og vi vil selvfølgelig arbejde målrettet på at få et stærkere og mere målrettet Tøjhusmuseet og Orlogsmuseet ud af den sammenlægning, siger han til Ritzau.

Jens Carl Kirchmeier-Andersen vil dog ikke komme nærmere ind på, hvorvidt kulturministerens beslutning er den rigtige, fordi "han ikke selv har truffet den".

- Der er truffet en beslutning, og selvfølgelig arbejder vi i henhold til den. Og det kommer der også noget fornuftigt og noget godt ud af, slutter han.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.