EMNER

Redningshus får grøn plet

Mindestenen for omkomne fiskere skal flyttes. Ellers er der ikke noget i vejen for, at den planlagte kopi af redningsstationen i Blokhus kan bygges på den kommunale grund, som turistkontoret ligger på

Kopien af det gamle redningshus opføres efter planen på hjørnet af Strandvejen og Høkersvej, tæt ved turistkontoret og på en strækning, hvor mange mennesker kommer forbi. Tegningen er fra visionskataloget om Blokhus, der blev præsenteret i november 2008.

Kopien af det gamle redningshus opføres efter planen på hjørnet af Strandvejen og Høkersvej, tæt ved turistkontoret og på en strækning, hvor mange mennesker kommer forbi. Tegningen er fra visionskataloget om Blokhus, der blev præsenteret i november 2008.

Mindestenen for omkomne fiskere skal flyttes, men ellers er der ikke noget i vejen for, at den planlagte kopi af redningsstationen i Blokhus kan bygges på den kommunale grund, som turistkontoret ligger på, hjørnegrunden Strandvejen-Høkervej-Støvesvej. Økonomiudvalget har sagt god for, at kommunen afgiver et stykke jord til formålet, mod at den fond, der skal stå for opførelsen og driften af huset, også vedligeholder området omkring huset. Der er tale om en del af den nuværende parkeringsplads ved turistkontoret, og derfor skal p-pladsen ud mod Støvesvej formentlig udvides. Oprindeligt var planen, at kopien af den gamle redningsstation skulle opføres på stranden sammen med en ny toilet- og kioskbygning og fiskernes hus, men det kan ikke lade sig gøre af fredningsmæssige grunde. Redningsstationen lå da oprindeligt heller ikke på stranden, men trukket tilbage i klitterne omkring det sted, hvor Strandingskroen ligger i dag. Det er i kort afstand fra, hvor der nu er udsigt til at redningshuset genopføres. Hvad bygningen præcist skal bruges til, når den står færdig, er ikke endelig afgjort. Den gamle redningsstation, som var fra midten af 1800-tallet, blev revet ned af tyskerne under Anden Verdenskrig sammen med sømærket, som blev genopført for få år siden.