Redningskrans til FC Hjørring

Tre investorer fornyer håbet hos de tvangsnedrykkede vendelboer

FC Hjørrings ledelse knokler for at skrabe et mindre millionbeløb sammen, så Mathias Schlie (6) og holdkammeraterne undgår tvangsnedrykning. Foto: Bente Poder

FC Hjørrings ledelse knokler for at skrabe et mindre millionbeløb sammen, så Mathias Schlie (6) og holdkammeraterne undgår tvangsnedrykning. Foto: Bente Poder

VENDSYSSEL:Det lader til at flere virksomheder og sponsorer har fået øjnene om for betydningen af, at Vendsyssel har et elitehold i fodbold.

Efter DBU’s trussel om tvangsnedrykning pga. klubbens skrantende økonomi, har flere sponsorer givet tilsagn om ekstra hjælp, og især et møde med tre af klubbens store sponsorer fredag morgen giver håb.

- Jeg er nu fortrøstningsfuld og tror på at det lykkes, selvom vi ikke har ret lang tid, siger formand for FC Hjørring, Henrik Sørensen.

Tre store træder til

Det er Nordjyske Bank, revisionsfirmaet BDO og advokatfirmaet Hjulmand og Kaptain, der tilsyneladende er villige til at træde til og redde klubben.

- Vi ved nu også mere om, hvad DBU kræver. Med tre store virksomheder i front, tror vi på, at endnu flere vil bakke op, siger Henrik Sørensen.

Egenkapital på 1,5 mio. kr

DBU kræver, at FC Hjørring får opbygget en tilstrækkelig egenkapital til at kunne tegne kontrakter forud for den kommende sæson.

- Helt konkret kræver DBU, at vi opbygger en egenkapital på 25 procent af lønsummen. Det svarer til mellem 1, 2 og 1,5 million kroner, fortæller Henrik Sørensen.

DBU er bange for, at FC Hjørring ellers bliver prügelknabe i turneringen.

Bank ser frem til samarbejde

Direktør i Nordjyske Bank, Mikael Jakobsen er ikke tvivl om, at der skal handles for at sikre, at Vendsyssel fortsat har et elitehold i fodbold.

- Det har en meget vigtig betydning for området, og også for ungdomsarbejdet i alle klubberne, at der er elitehold at se op til, siger Mikael Jakobsen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.