Danmark

Regentparret skal besøge havmøllepark med Dannebrog

Dronningens og prinsgemalens sommertogt går i år forbi havvindmøllerne ved Anholt.

Regentparret skal besøge havmøllepark med Dannebrog

Når dronning Margrethe og prins Henrik tager på deres årlige sommertogt i år, besøger de ikke blot forskellige byer og øer rundt omkring i landet.

De tager også et smut forbi bæredygtig energi-skabere. For et af besøgene er specificeret til Anholts Havmøllepark.

Ifølge en pressemeddelelse er regentparrets kommende møde med de kæmpe vindmøller tilrettelagt i et samarbejde med Dong Energy.

Og eftersom dronningen og prinsgemalen ligesom sidste sommer tager på hele to ture med kongeskibet, bliver det først på deres andet sommertogt i starten af september, at de sætter kurs forbi parken.

På samme tur besøger de også Skagen, Læsø, Vordingborg og Møn.

Når Dannebrog sejler af sted første gang allerede den 3. juni, er det beboerne på henholdsvis Orø, i Bogense, på Årø og i Haderslev samt Kerteminde, der kan glæde sig til kongeligt besøg.

Og for Kerteminde er besøget ekstra specielt, fordi det falder sammen en anden stor begivenhed for kommunen.

- Vi glæder os meget til, at regentparret besøger Kerteminde i forbindelse med byens 600 års jubilæum. Og det faktum, at besøget sker som en del af kongeskibets sommertogt, er ekstra glædeligt, siger borgmester Sonja Rasmussen i en pressemeddelelse.

- Der er mange detaljer, som skal arrangeres, og vi skal nu have planlagt dagen i detaljer. Vi håber på stor opbakning fra borgerne, så dagen bliver både festlig og mindeværdig, tilføjer hun.

I modsætning til sidste år, hvor regentparret besøgte hele 12 steder, bliver det dermed kun 10 steder, der i år får æren af at se majestæten.

Og alle besøgene planlægges i et samarbejde mellem statsforvaltningen, de enkelte kommuner og kongehusets sekretariat.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.