Regering indleder storoffensiv i Kina

Handelsminister Pia Olsen Dyhr forsøger nu at vride flere eksportaftaler ud af Kina efter statsbesøg i sommer.

Regering indleder storoffensiv i Kina

Den danske regering forsøger nu at spinde endnu mere guld på den kinesiske præsident Hu Jintaos statsbesøg i Danmark i juni.

Statsbesøget resulterede i aftaler med dansk erhvervsliv for godt 17 milliarder kroner, og nu vil handelsminister Pia Olsen Dyhr (SF) smede, mens jernet er varmt.

- Vi skal have fulgt op på de aftaler, der blev lavet i sommer, for mange af dem er noget, der skal videreudvikles. Det vil jeg gerne have fulgt op på nu og få dem til at blive til endnu mere, siger Pia Olsen Dyhr.

I alt syv danske ministre - herunder statsminister Helle Thorning-Schmidt besøger Kina i løbet af efteråret, og i weekenden er det altså handelsministerens tur.

Hun talte lørdag ved det kinesiske handelsministeriums investeringskonference i Xiamen, hvor hun skulle forsøge at overbevise kinesiske forretningsmænd om at slå sig ned på dansk jord.

- Vi vil gerne have kinesiske virksomheder til at investere i Danmark. Vi har lidt over 70 af dem nu, og jeg vil meget gerne have, at vi inden de kommende fem år kommer op på 120, forklarer Pia Olsen Dyhr.

- Vi er bagefter i forhold til at få investeringer til Danmark i forhold til Sverige og Tyskland, siger hun.

Tidligere på ugen fremlagde Dansk Industri en analyse, der viser, at Danmark klarer sig langt dårligere end vores nabolande, når det gælder om at tiltrække kinesiske investeringer.

Faktisk lå Danmark op gennem 00'erne på niveau med Luxembourg, når det gjaldt om at tiltrække det kinesiske erhvervsliv.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.