Regering mødes med ultimative skattekrav

Liberal Alliance modsætter sig en udvidet offentlig sektor. Enhedslisten nægter lavere offentlige ydelser.

Regering mødes med ultimative skattekrav

Liberal Alliances partileder, Anders Samuelsen, er komplet uforstående over for regeringens ønske om at udvide den offentlige sektor.

Det fortæller han, efter at partiet mandag har afsluttet et møde med regeringen om en kommende skattereform.

- Regeringen skal ikke ringe til os igen, hvis ikke de er klar til at se på størrelsen af den offentlige sektor, siger Anders Samuelsen til Ritzau.

- Regeringen lægger op til at skabe 60.000 flere offentlige job, men vi kan ikke se, at det er vigtigere end at beskytte pensionister, børnefamilier og boligejere mod et hav af nye afgifter, siger han.

Anders Samuelsen understreger, at regeringens ambition om at finde fem milliarder kroner i en mere effektiv offentlig sektor falder i god jord hos Liberal Alliance.

Heller ikke den konservative partiformand Lars Barfoed er begejstret efter sit møde med regeringen.

- Det bliver nogle meget vanskelige forhandlinger, og vi er ikke blevet enige om noget i dag, for regeringen har ikke bevæget sig derhen, hvor vi kan være med, siger Lars Barfoed.

Får Konservative og Liberal Alliance ikke deres krav igennem, er regeringens støtteparti, Enhedslisten, det eneste alternativ til et flertal for en skattereform uden om blå blok.

Men her er regeringens planer om at pille ved overførselsindkomsterne, så de i fremtiden reguleres efter prisudviklingen i samfundet og ikke som i dag efter lønudviklingen, ikke en mulighed.

- Vi siger definitivt nej til, at regeringen vil tage tre milliarder kroner fra de arbejdsløse og de syge, siger Enhedslistens finansordfører, Frank Aaen, og fortsætter:

- Men der er sat et forhandlingsforløb i gang mellem os og regeringen, som jeg tror og håber på ender med en aftale.

Skatteminister Thor Möger Pedersen (SF) vil ikke løfte sløret for, om regeringen ender med at trykke hånd med De Konservative og Liberal Alliance eller Enhedslisten.

- Vi forhandler ved forhandlingsbordet. Alle partier møder op med kontante krav, men sådan er det at være en mindretalsregering, siger han til TV 2 News.

/ritzau/