Regeringen: Brug af fyrværkeri skal begrænses

Heksehyl og raketter skal købes og affyres i en kortere periode. Regeringen varsler ændring af fyrværkeriloven

Regeringen: Brug af fyrværkeri skal begrænses

2013 bliver det sidste år, hvor danskerne har lov til at købe og affyre fyrværkeri i hele december måned.

Regeringen vil i januar næste år fremsætte et lovforslag, der forkorter salgs- og anvendelsesperioden for fyrværkeri. Det fremgår af lovkataloget for det kommende folketingsår.

Lovforslaget kommer som en konsekvens af, at tidligere erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen (SF) i januar bad Sikkerhedsstyrelsen om at kigge nærmere på konsekvenserne af en ændring af fyrværkerireglerne.

- Fyrværkeri er festligt, men det kan også være farligt. Hvert år kommer mange mennesker til skade. Jeg ved, at mange borgere, miljø- og dyrevelfærdsorganisationer føler sig generet af fyrværkeri og ønsker affyringsperioden forkortet, sagde Vilhelmsen dengang.

I øjeblikket er det lovligt at købe og sælge fyrværkeri mellem 1. december og 31. december, mens det er lovligt at fyre det af mellem 1. december og 5. januar.

Men det skal altså nu begrænses, fastslår regeringen. Det fremgår dog ikke af lovkataloget, hvor kort tid danskerne fremover skal have lov til at købe og affyre raketter.

Dansk Folkeparti fremsatte sidste år et lovforslag, om at affyring af fyrværkeri skal begrænses til perioden 23. december til 1. januar, men det var der på det tidspunkt ikke opbakning til i Folketinget.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.