Regeringen dropper øremærket barsel til fædre

Vil i stedet give bonus på 100 kroner skattefrit om dagen

Fædre får ikke øremørket barsel alligevel. Arivfoto

Fædre får ikke øremørket barsel alligevel. Arivfoto

DANMARK:Selvom øremærket barsel til mænd står i regeringsgrundlaget, så er alle planer om at reservere barsel til fædre nu droppet.

I dag er fædrene garanteret 14 dages barsel i forbindelse med fødslen, men i regeringsgrundlaget lægger regeringen op til at sikre manden tre måneders betalt barsel.

- Regeringen vil øremærke op til tre måneder af den betalte barselsperiode til manden, skriver regeringen.

Det er tre måneders-løftet, som regeringen nu ifølge flere medier har valgt at droppe.

Skal have en bonus

I stedet er det planen at give mænd, der tager barsel, en bonus på 100 kroner skattefrit om dagen. Det får mændene angiveligt, når de har holdt seks ugers barsel og frem til den 12. uge, oplyser DR Nyheder.

Skattefriheden stopper dog ved maksimalt 3000 kroner om måneden, oplyser en central kilde til politiken.dk.

Regeringen dropper de tre måneder til mænd, efter at Socialdemokraterne blankt har sagt nej, selvom beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) igennem 13 år har været ivrig fortaler for at reservere tre måneders barsel til mændene,

Ordfører ærgrer sig

Også Socialdemokraternes ligestillingsordfører, Rasmus Horn Langhoff, har så sent som i sommer sagt, at der snart kommer et lovforslag, som fører regeringsgrundlagets barsels-løfte ud i livet.

- Jeg forventer, at der inden så frygteligt længe vil blive præsenteret et lovforslag, der vil leve op til vores regeringsgrundlag, sagde han til Ritzau i juli. I dag har piben en anden lyd hos socialdemokraten.

- Er ærgerlig over beslutningen, men kampen for at sikre fædre bedre orlovsmuligheder fortsætter, skriver Rasmus Horn Langhoff på Twitter.

Regeringstop har fortrudt

Ifølge politiken.dk’s oplysninger er det særligt den socialdemokratiske top, der på det seneste har fortrudt løftet fra regeringsgrundlaget. Derimod har SF kæmpet for få det gennemført.

Ligestillingsminister Manu Sareen (R) har umiddelbart ingen kommentarer, oplyser ministerens pressesekretær til Ritzau.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden