Regeringen er i mindretal om børnecheck

Enhedslisten og de borgerlige partier har bragt regeringen i mindretal via beslutningsforslag om børnecheck.

Regeringen kom torsdag i mindretal i sagen om børnecheck til udenlandske EU-borgere, da Folketingets partier gik til afstemning i folketingssalen.

Normalt kan den slags i yderste konsekvens føre til, at en regering går af, men i den konkrete sag får statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) lov til at blive siddende. Enhedslisten vil nemlig ikke gå så vidt som at stemme for et mistillidsvotum.

Og udbetalingen af børnechecken til EU-borgere bliver heller ikke ændret, selvom et flertal i Folketinget har stemt for et beslutningsforslag, som pålægger regeringen at administrere efter VK-regeringens genoptjeningsprincip, som blev indført ved lov i 2010.

Genoptjeningsprincippet betyder, at EU-borgere skal opholde sig i Danmark i to år, før de får ret til danske børnepenge.

Men princippet strider mod EU-reglerne, vurderer EU-Kommissionen, og det må regeringen respektere, fastslår statsminister Helle Thorning-Schmidt (S):

- Regeringen er forpligtet til at følge lovgivning. Det vil være i strid med de forpligtelser, Danmark har påtaget sig, hvis vi ikke giver borgerne de rettigheder, de har ifølge EU-retten, siger Helle Thorning-Schmidt.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst