Regeringen er klar med nyt skoleudspil til K

De Konservative får torsdag endnu en mulighed for at være med i aftale, der kan tage hul på folkeskolereform.

Regeringen er klar med nyt skoleudspil til K

Regeringen, Venstre og Dansk Folkeparti er nået til enighed om et nyt udkast til en folkeskoleaftale, der ikke indeholder obligatoriske lektiecafeer.

- Vores tilbud til De Konservative er, at sådan kan det godt være, indtil vi når om på den anden side af et valg, siger finansminister Bjarne Corydon (S).

Forslaget skal præsenteres for De Konservative torsdag, og partierne håber, at store dele af folkeskolereformens tiltag dermed vil kunne implementeres allerede 1. august 2014.

- Det, vi har drøftet, er mulighederne for, at det kan træde i kraft så hurtigt som muligt, siger Bjarne Corydon.

- Der er den vanskelighed, at Det Konservative Folkeparti ikke er en del af den aftale, men en del af det gamle forlig, som falder bort, når den nye folkeskolereform træder i kraft. Her i aften har vi drøftet, hvordan vi bedst håndterer det, fortsætter han.

I et nyt forslag til en aftale om folkeskolen gør de resterende forligspartier et forsøg på at få indført alle andre tiltag end den obligatoriske lektiecafé allerede fra næste år.

Med andre ord vil Bjarne Corydon torsdag sætte sig ned sammen med Lars Barfoed og smække et nyt tilbud på bordet: Indtil efter næste valg bliver der ingen snak om lektiecafeer. Til gengæld kan alt andet i reformen indføres allerede fra næste år.

Efter et valg vil de obligatoriske lektiecafeer så blive indført, fordi man til den tid ikke længere er bundet af, at De Konservative er en del af forligskredsen.

Og det er også vigtigt for Venstre, at De Konservatives vetoret ikke betyder, at den fulde reform må lægges til side indtil næste valg.

- Det vigtige for Venstre er, at vi nu har lavet en rigtig god aftale for fremtidens folkeskole. Vi vil gerne have, at mest muligt af den aftale bliver sat i kraft hurtigst muligt, siger Kristian Jensen (V).

Regeringen, Venstre og Dansk Folkeparti mødtes onsdag aften i Finansministeriet, hvor det nye udkast blev brygget færdigt.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst