Regeringen er klar til at tillade dobbelt statsborgerskab

Der er ingen skræmmebilleder ved dobbelt statsborgerskab, siger justitsministeren om nyt forslag.

Både danskere, der rejser til udlandet, og udlændinge, der kommer til Danmark, skal have mulighed for at få dobbelt statsborgerskab - uanset hvilke lande der rejses til eller fra, lyder det i et forslag fra regeringen.

Der tegner sig allerede nu et bredt flertal til forslaget, der også vil gøre det muligt for danskere i udlandet at generhverve deres statsborgerskab, hvis de har været nødt til at frasige det, skriver Berlingske.

- Det her er et element i det at være en del af et globalt samfund, siger justitsminister Karen Hækkerup (S) til Berlingske.

- Det er i dag helt almindelige mennesker, der rejser ud i verden, forelsker sig, stifter familie, finder et spændende job og finder ud af, at de gerne vil have en fremtid dér.

- Og de kan få nogle problemer med at få samme rettigheder som alle andre, hvis ikke de frasiger sig det danske statsborgerskab. Men nu får folk lov til at beholde båndet til Danmark, fortsætter hun.

Justitsministeren erkender, at Socialdemokraterne ikke altid har været lige begejstrede for idéen, men hun siger nu, at der ikke er nogen "skræmmebilleder ved dobbelt statsborgerskab".

Muligheden for dobbelt statsborgerskab er en radikal mærkesag, og det var er en del af regeringsgrundlaget fra 2011, at muligheden for at ændre på de danske regler skulle undersøges.

Regeringen har ventet med sit forslag, indtil en arbejdsgruppe var klar til at aflægge rapport. Den rapport udkommer fredag.

Venstre har tidligere talt imod at tillade dobbelt statsborgerskab. Men oppositionspartiet ændrede sidste år standpunkt ifølge formand Lars Løkke Rasmussen, der dog afviste, at partiet havde skiftet holdning.

Også Liberal Alliance, Enhedslisten og SF støtter dobbelt statsborgerskab, skriver Berlingske. Dansk Folkeparti er til gengæld imod.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.