Regeringen får en bred aftale om 7500 job

Finansministeren er tilfreds med at kunne give dansk økonomi et solidt puf frem med 7500 nye job.

Regeringen får en bred aftale om 7500 job

Regeringen forventer en bred aftale om afskrivninger for virksomheder, oplyser finansminister Bjarne Corydon (S) til Ritzau. Det er første aftale forud for forhandlingerne om en skattereform.

- Det er meget vigtigt, og jeg håber, at aftalen falder på plads i morgen. Den giver 15 milliarder kroner mere i investeringer i 2012 og 2013 og 7500 job.

- Det er en kickstart og et rigtigt solidt skridt frem for dansk økonomi, at så mange flere får en chance på arbejdsmarkedet. Den er meget vigtig i en tid med problemer og krise, siger han.

- Det er en håndsrækning, jeg kun kan være tilfreds med som socialdemokrat. Jeg er lykkelig over, at vi er kommet i mål med det, siger finansminister Bjarne Corydon (S).

Efter at have taget klumpen med straksafskrivningerne ud af skattereformen, så virksomhederne ved, hvad de har at rette sig efter allerede fra i år, venter der nye forhandlinger for finansministeren.

- Jeg håber, det brede forlig kommer i kassen i morgen. Bagefter går vi videre med de øvrige forhandlinger, de kan blive lange og ret vanskelige for os, siger Bjarne Corydon.

Regeringen indgik søndag en aftale med Enhedslisten om, at virksomheder kan straksafskrive 115 procent af nye investeringer i år og næste år. Finansministeren er også mødtes med Liberal Alliance og De Konservative og Venstre.

Venstre har nikket ja til aftalen, og er tilfreds med, at den del af skattereformen blev trukket ud.

- Virksomhederne ved nu, hvad de kan regne med, i stedet for at det er trak i langdrag, siger V-formand Lars Løkke Rasmussen.

/ritzau/