Regeringen forlænger midlertidig grænsekontrol med 30 dage

Den midlertidige grænsekontrol blev indført 4. januar og er siden blevet forlænget fire gange.

Som ventet forlænger regeringen den midlertidige grænsekontrol med yderligere 30 dage til 3. maj.

Det oplyser Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet. Det er fjerde gang, at den bliver forlænget, siden grænsekontrollen blev indført 4. januar.

Grænsekontrollen forlænges ifølge ministeriet, fordi der stadig er historisk mange flygtninge og migranter i Europa, og der fortsat er et stort pres på de ydre grænser.

På grund af den fortsatte svenske grænsekontrol og id-kontrol vurderer regeringen, at der stadig er en alvorlig risiko for, at et meget stort antal illegale udlændinge strander i Danmark, når de ikke kan rejse ind i Sverige uden de fornødne id-papirer.

- Jeg gør alt for at oprette ro og orden i Danmark, og der mener jeg, at den midlertidige grænsekontrol er et vigtigt element, siger udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V).

Blot 35 personer søgte asyl i Danmark i sidste uge, viser en opgørelse fra ministeriet. Det er det laveste antal registrerede ansøgere i de 12 uger, der har været midlertidig grænsekontrol med stikprøver ved den dansk-tyske grænse.

Det får dog ikke regeringen til at genoverveje, om den danske grænsekontrol skal afskaffes.

- Det nytter ikke noget at komme på bagkant. Min vurdering er, at hvis vi ophæver grænsekontrollen, så er der risiko for, at der kommer en ophobning af flygtninge og migranter hertil, siger Inger Støjberg.

Den danske regering har orienteret sine nabolande samt EU-Kommissionen om forlængelsen af grænsekontrollen, som kan intensiveres efter behov.

Schengen-reglerne giver mulighed for at forlænge kontrollen yderligere, hvis der fortsat vurderes at være en alvorlig trussel mod den offentlige orden eller den indre sikkerhed.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst