Regeringen gør livet lettere for dansk erhvervsliv

41 nye tiltag fra regeringen skal lette de administrative byrder for danske virksomheder.

Regeringen gør livet lettere for dansk erhvervsliv

Det skal fremover være lidt mindre bøvlet at drive virksomhed i Danmark.

Det er i hvert fald håbet med 41 nye initiativer fra regeringen, som har til formål at lette de administrative byrder for danske virksomheder.

Initiativerne kommer efter anbefaling fra regeringens Virksomhedsforum for Enklere Regler, som består af repræsentanter fra blandt andet erhvervsorganisationer og virksomheder.

Tiltagene, som nu giver virksomheder mulighed for at byde digitalt på offentlige opgaver, mødes med begejstring fra Dansk Industri (DI).

- Vi er særligt glade for, at regeringen nu vil gøre det lettere for virksomhederne at byde på offentlige opgaver, skriver Sidsel Dyrholm Holst, chef for MMV og Entrepreneurship i DI, i en pressemeddelelse og fortsætter:

- I dag er det ofte forbundet med meget tid og stort arbejde for virksomhederne at byde på de opgaver, som det offentlige skal have udført.

DI har selv været med til at udarbejde de samlet set 60 forslag, hvoraf de fleste falder indenfor enten EU-implementering eller digitalisering. Og set med deres øjne tager regeringen positive digitale skridt med de nye forslag.

Men selvom regelforenklingerne høster ros, så er alt ikke rosenrødt set med DI's øjne, lyder det fra Sidsel Dyrholm Holst.

- Vi er ærgerlige over, at regeringen ikke lægger op til at gennemføre forslaget om at hæve kravet for revisionspligten for mindre virksomheder fra 12 millioner kroner i årlig omsætning til de 72 millioner kroner, som er grænsen i EU direktivet, siger hun og tilføjer:

- Vi ser ingen grund til, at danske virksomheder skal være underlagt andre regler end virksomheder i resten af EU.

Virksomhedsforum sender forslag til regeringen tre gange om året. Af denne omgangs forslag er ni fortsat i behandling, og 10 er blevet helt afvist.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst