Regeringen lander blå skatteaftale

En stolt finansminister har indgået forlig de borgerlige. Den nye aftale sikrer milliarder i skattelettelser.

Regeringen lander blå skatteaftale

Regeringen har indgået en bred skatteaftale med Venstre og De Konservative, som letter skatten med syv milliarder kroner. Det fortæller finansminister Bjarne Corydon (S) fredag aften.

Ifølge Corydon indeholder aftalen samtlige elementer i det udspil, som regeringen har fremlagt - bortset fra de to dele, der handler om at sænke rentefradragsretten yderligere og pille ved folkepensionen.

Finansministeren er "fantastisk stolt" over den overraskende aftale og kalder det "historisk", at der er indgået en bred reform på skatteområdet midt i økonomiske krisetider.

- Det er noget, vi ikke har set i dansk skattepolitik i mange år, og det glæder mig, siger Bjarne Corydon, som peger på, at skattelettelserne kommer helt almindelige danske lønmodtagere til gode.

De borgerlige forligspartnere erklærer sig også ganske tilfredse med reformen, som er blevet landet efter et dramatisk forhandlingsforløb de seneste uger.

- Det er blevet en god skatteaftale, og med ægte skattelettelser for syv milliarder kan Venstre genkende sig selv i aftalen, siger Venstres skatteordfører, Peter Christensen.

Han erkender, at der har været en direkte hotline til Rio de Janeiro, hvor Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, befinder sig.

- Det er ham, som i sidste omgang har sagt, at nu slår vi til, fortæller Peter Christensen.

I forløbet frem til fredagens skatteaftale har Venstre fået hug fra både bagland, erhvervsliv og sine konservative venner, fordi partiet på et tidspunkt meldte sig ud af forhandlingerne.

Men trods kritikken fortryder Peter Christensen ikke noget, lyder det.

- Nej. For det, som er afgørende i politik, det er slutresultatet, forklarer han.

Også De Konservatives leder, Lars Barfoed, er svært tilfreds med den brede aftale.

- Det har været et godt og fair forhandlingsforløb, siger han.

Fredagens forhandlinger mellem parterne tog omkring fire timer, og de nærmere detaljer i aftalen fastlægges i løbet af de nærmeste dage, oplyser Finansministeriet.

/ritzau/