Regeringen præciserer sit skøn for væksten i Danmark

Den danske vækst har svært ved at komme op i gear. Regeringen præciserer nu deres forventning til dansk vækst.

Regeringen præciserer sit skøn for væksten i Danmark

Dansk økonomi får endnu et tilbageslag. Regeringen med økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) i spidsen præciserer nu skønnet for væksten til 0,7 procent fra en tidligere prognose på 0,5 til 1,0 procent.

- Vækstplanen, andre initiativer fra regeringen og bedre konjunkturer betyder tilsammen, at den private beskæftigelse kan stige med 150.000 personer frem mod 2020, siger ministeren om nedjusteringen og fortsætter:

- Den økonomiske politik er vigtig, men det er i samspillet med udviklingen i vores omverden, at de afgørende skridt mod ny vækst tages. Væksten herhjemme er i høj grad påvirket af udviklingen i udlandet, hvor opsvinget har ladet vente på sig, siger hun.

Men økonomerne mener, at det stadig er for rosenrøde briller, regeringen har taget på, når der skues ud i fremtiden.

- Det ville naturligvis være dejligt, hvis det viser sig, at vi har lagt de værste dårligdomme bag os, men vi har yderst svært ved at se væksten materialisere sig i et omfang som regeringen lægger op til, siger Jes Asmussen, Handelsbankens cheføkonom.

I Danske Bank siger cheføkonom Steen Bocian, at man "ikke kan beskylde regeringen for at være pessimister" trods nedjusteringen. Regeringen forventer at væksten stiger til 1,6 procent i 2014.

- En vækst af den størrelsesorden lyder i udgangspunktet ikke imponerende, men det vil nu alligevel være et markant brud med tendensen gennem de seneste år, siger han.

I Danske Bank forventer man en vækst på 0,4 procent i 2013 - men Bocian påpeger, at hvis banken i dag skulle revidere det udsagn, så ville det være i nedadgående retning, da europæisk økonomi ser svagere ud end frygtet.

Hos Handelsbanken ligger vækstskønnet for i år på minus 0,1 procent.

- Med udgangspunkt i den seneste tids signaler om en yderligere opbremsning i den globale økonomi er vi tilbøjelige til at mene, at der er større risiko for, at væksten overrasker på nedsiden i forhold til vores skøn end det modsatte, siger Jes Asmussen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.