Regeringen præsenterer asylplan onsdag

De fleste asylansøgere i Danmark befinder sig her i Sandholmlejren nord for København.

Regeringen præsenterer asylplan onsdag

Regeringen er nu klar med sit længe ventede udspil til, hvordan den vil hjælpe asylansøgere ud af asylcentrene.

Det erfarer DR Nyheder.

Dermed forsøger regeringen at opfylde et af sine valgløfter om at lade asylansøgere, der ikke kan hjemsendes, komme ud af centrene efter seks måneder.

Men regeringens udspil vil efter ifølge DR's oplysninger være uspiseligt for Enhedslisten, der sammen med Liberal Alliance skal forhandle den endelige aftale på plads.

Regeringen vil nemlig ifølge tv-stationen kun lade dem komme ud, som skriver under på, at de vil rejse hjem frivilligt.

Kun asylansøgere fra lande, der er så usikre, at Flygtningenævnet har dikteret udsendelsesstop, vil kunne komme ud af centrene uden at underskrive en erklæring om selv at rejse. Det vil i øjeblikket kun sige flygtninge fra Syrien.

Derimod vil mange af de irakere, som startede hele diskussionen om de afviste asylansøgere, der sidder i centrene i årevis med alvorlige psykiske men til følge, ikke umiddelbart kunne komme ud.

I regeringens udspil skulle der ifølge DR også være mulighed for at dispensere for kravet om frivillig hjemrejse for visse udsatte børnefamilier.

Udspillet, der er en 200-sider lang embedsmandsrapport, bliver offentliggjort i morgen middag på Justitsministeriets hjemmeside.

/ritzau/