Regeringen præsenterer sin børnepakke torsdag

Regeringens top fremlægger børnepakke med stats- og vicestatsminister i spidsen.

Regeringen præsenterer børnepakken "En god start på livet for alle børn" ved et pressemøde i Spejlsalen i Statsministeriet torsdag.

Pakken præsenteres af statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), De Radikales leder, økonomi- og indenrigsminister Morten Østergaard, og af børne-, ligestillings-, social- og integrationsminister Manu Sareen (R).

Allerede i sin åbningstale i oktober sidste år talte Thorning om børn. Hun tog tråden op fra drengen Emil, som i hendes åbningstale i 2012 skulle i folkeskole. Så skulle han i erhvervsskole, og i 2014 skulle hans søster Sofie i daginstitution.

Onsdag fremlagde Morten Østergaard og Manu Sareen regeringens fattigdomsredegørelse. Den viste, at færre børn vokser op i fattige familier.

I 2012 sløjfede regeringen de såkaldte fattigdomsydelser fra VK-regeringen med lavere starthjælp for udlændinge og et kontanthjælpsloft med loft over sociale ydelser. V

enstre vil genindføre starthjælpen og kontanthjælpsloftet, hvis de genvinder magten.

Regeringen afsatte i 2015 i sin finanslov med SF og Enhedslisten i alt én milliard kroner over de næste fire år til at ansætte flere pædagoger i daginstitutioner. I 2013 krævede Enhedslisten 2900 flere pædagoger efter flere års smalhans i daginstitutionerne.

Thorning lovede også børnene bedre forhold i daginstitutionerne i sin nytårstale i år.

- Det er de tidlige år, der former Holger og andre små børn. De skal have en barndom med tryghed og nærvær. Med glæde og leg. Vi skal have bedre daginstitutioner og dagpleje, end vi har i dag, sagde Helle Thorning-Schmidt.

- Børnene skal trives, lære og udvikle sig.

Regeringen har før afsat en halv milliard kroner til bedre daginstitutioner. Der blev ikke ansat flere pædagoger, påpegede deres fagforening, Bupl, og venstrefløjen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.