Regeringen rydder ud i afgifter med ny vækstpakke

Der skal bruges 200 millioner på at sænke bøvlede afgifter i erhvervslivet.

Regeringen lægger nu op til at bruge 200 millioner kroner årligt på at sænke nogle af erhvervslivets afgifter, skriver DR Nyheder.

Forslaget er et led i den samlede vækstpakke, som regeringen præsenterer en større del af i morgen formiddag i Finansministeriet.

- Det går ud på at gøre det lettere at drive virksomhed i Danmark. Vi har masser af afgifter rundt om i erhvervslivet, der er indført af den ene eller anden grund. I dag træder flere afgifter hinanden over tæerne. Det vil vi gerne rydde op i, siger økonomi- og indenrigsminister Morten Østergaard (R) ifølge DR Nyheder.

- Derfor har vi afsat 200 millioner kroner om året til at sanere afgifterne, så virksomhederne slipper for bøvl og besvær, siger ministeren.

Helt præcist vil regeringen oprette en pulje på 150 millioner kroner til brug for at sænke afgifterne i 2017. Og derefter stiger puljen til 200 millioner kroner årligt.

Morten Østergaard vil invitere erhvervslivet med til bordet for at finde ud af, hvordan der helt konkret skal ryddes op.

- Jamen det er jo vanskeligt at forstå, at afgiften på en is afhænger af, om chokoladen er udenpå eller indeni. Og der er et morads af forskellige afgifter, der afhænger af, om fløden bruges til soft ice eller literis, siger Morten Østergaard, der i anledningen af regeringens udspil i dag besøgte ismejeriet Hansen Is i Lyngerup på Sjælland.

Dansk erhvervsliv har længe efterspurgt, at der blev gjort noget ved nogle af de afgifter, der anses for at være bøvlede og en stor byrde.

Regeringens udspil får da også ros fra den store erhvervsorganisation, Dansk Industri.

- Alle skridt i den rigtige retning er gode. Punktafgifterne i Danmark er meget høje og der er mange af dem, så er der behov for markante lettelser, siger skattepolitisk chef i Dansk Industri, Jacob Bræstrup, og fortsætter:

- I den sammenhæng er det fornuftigt, at regeringen lægger op til at se på de afgifter, som giver uforholdsmæssigt meget bøvl for virksomhederne, men som ikke giver ret mange penge i statskassen, siger han.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.