Danmark

Regeringen sætter skub i forskning af psykiske sygdomme

Ny strategi og 75 millioner skal få regeringen tættere på sit mål om færre bæltefikseringer.

Regeringen offentliggør mandag en ny forskningsstrategi for psykiatrien, der skal hjælpe til, at målet om at halvere antallet af bæltefikseringer frem mod 2020 kan nås.

Med strategien følger 75 millioner kroner til forskningsprojekter i psykiske lidelser, skriver Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse i en pressemeddelelse.

- Som menneske og psykiatrisk patient må det kunne føles meget grænseoverskridende at blive spændt fast i seler eller remme mod sin vilje. Derfor har vi også i regeringen taget en lang række initiativer, der skal reducere brugen af tvangen i psykiatrien.

- Og forskningen spiller i den forbindelse en meget vigtig rolle, blandt andet fordi den kan være med til at forbedre de indsatser, der allerede er i gang rundt om i landet, og udvikle nye, så vi kan forebygge, at patienter bliver udsat for tvang, skriver sundhedsminister Nick Hækkerup (S) i pressemeddelelsen.

Den nye strategi er en del af den handlingsplan regeringen præsenterede i maj 2014 for indsatsen for mennesker med psykiske lidelser.

Ét af initiativerne i handlingsplanen var den nationale forskningsstrategi, der offentliggøres mandag.

Ifølge regeringen så har psykiatrien ikke været prioriteret lige så højt i forskningen som fysiske sygdomme. Med den prioritering skal ændres.

- Vi skal vide meget mere om, hvordan vi bedst kan hjælpe og behandle de familier, der plages af psykiske lidelser. Derfor er det altafgørende, at vi får forskning op i et meget højere gear end i dag, skriver uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen (R) i pressemeddelelsen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.