Regeringen styrker indsats mod kabeltyveri

Taskforce har fundet frem til initiativer, som skal styrke indsatsen og nedbringe antallet af kabeltyverier.

Regeringen vil de mange kabeltyverier til livs, og på baggrund af en tværministeriel taskforce kommer der nu en række initiativer, der skal nedbringe antallet af kabeltyverier, som for eksempel var et stort problem i januar i år.

Det skriver Transportministeriet i en pressemeddelelse.

Taskforcen, der har bestået af repræsentanter fra Transportministeriet, Banedanmark, Justitsministeriet og Rigspolitiet, peger blandt andet på strengere straffe.

Det betyder, at man fremover kan straffe kabeltyvene med op til seks års fængsel i stedet for de nuværende 18 måneders maksimumstraf, og sådan skal det være, siger Rasmus Prehn, transportordfører for Socialdemokraterne.

- Strafferammen er ikke blevet udnyttet effektivt hidtil. Man er til gene for rigtig mange mennesker, og det kræver en skærpet straf, siger Prehn til Ritzau.

Mere tv-overvågning af baneområder er også et indsatsområde. Øget tv-overvågning og skiltning kan ifølge udenlandske erfaringer have en præventiv effekt på kabeltyverierne.

Desuden er tv-overvågning et brugbart redskab i forbindelse med politiets efterforskning, skriver Transportministeriet.

Transportminister Magnus Heunicke (S) er glad for initiativerne.

- Det har været vigtigt for mig at få taget ordentligt fat om det store problem med kabeltyverier. I perioden 22.-29. januar 2015 blev mere end 175.000 passagerer forsinket som følge af de kabeltyverier, der var på S-banen til Køge.

- Det kan vi ikke leve med, siger Heunicke i pressemeddelelsen.

- Taskforcens arbejde har vist, at det har været muligt at forbedre indsatsen på nogle helt konkrete områder, hvilket løbende har været sat i værk undervejs i arbejdet.

- Jeg er meget glad for det arbejde, der er udført i taskforcen, og jeg tror på, at det kan være med til at nedbringe antallet af tyverier, siger han.

Hos Banedanmark tror teknisk direktør Søren Boisen, at initiativerne vil have den nødvendige effekt.

- Jeg tror på, at vores indsatser virker. De har en præventiv effekt, og de er med til at skræmme tyvene væk, siger han til TV2 Nyhederne.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.