Regeringen venter flere flygtninge

Ifølge regeringens tal regner man med 15.000 flygtninge om året de næste fire år.

Mens det var et afgørende slagnummer fra Venstre i valgkampen, at antallet af flygtninge skulle bringes ned, lægges der i det forslag til en finanslov, som finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) fremlægger tirsdag, at antallet af asylansøgere de kommende fire år vil stige. Det skriver Politiken tirsdag.

Sidste år kom der 14.792 asylansøgere til Danmark. I hvert af de næste fire år regner regeringen med en "tilgang til indkvarteringssystemet" på 15.000 personer om året. I 2013 var antallet af asylansøgere 7557 personer.

Den radikale finansordfører Martin Lidegaard mener, at skønnet på 15.000 om året vidner om, at virkeligheden har indhentet regeringen.

- Det er ikke et urealistisk skøn, men det er en ren tilståelsessag for regeringen. Den gik til valg på at lave en straksopbremsning og bildte den danske befolkning ind, at det var noget, den kunne styre selv. Det har de sidste måneder tydeligt modbevist, siger Martin Lidegaard til Politiken.

Socialdemokraternes integrationsordfører Dan Jørgensen mener, at flygtningekrisen er for alvorlig til at pege fingre af regeringen.

- Men jeg er sikker på, at man i befolkningen gør sig sine egne overvejelser om de løfter, der blev givet før valget, siger Dan Jørgensen til Politiken.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Venstre til det anslåede antal af asylansøgere. Men Finansministeriet fastholder, at det er regeringens mål at "gennemføre besparelser på udlændingeområdet, der reducerer udgifterne med mindst 1 milliard kroner årligt i forhold til den tidligere regerings udlændingepolitik".

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.