Regeringen vil afskaffe værnepligt

Regeringens forsvarsudspil vil betyde kasernelukninger og afskaffelse af værnepligten

Forsvarsminister Nick Hækkerup ventes af fremlægge et udspil, der vil afskaffe værnepligt. (Foto: Keld Navntoft/Scanpix 2012)

Forsvarsminister Nick Hækkerup ventes af fremlægge et udspil, der vil afskaffe værnepligt. (Foto: Keld Navntoft/Scanpix 2012)

HELE LANDET: Regeringen vil i morgen fremlægge et forslag om at afskaffe værnepligten. Det sker som en del af et samlet forsvarsudspil, hvor der sammenlagt skal spares 2,7 milliarder kroner. Det erfarer TV 2 | NYHEDERNE her til aften.

Ifølge TV 2's politiske redaktør Henrik Qvortrup skal regeringen lidt over middag i morgen mødes med partierne bag forsvarsforliget i Forsvarsministeriet. Her vil regeringen præsentere dens forsvarsudspil, hvor der bl.a. er lagt op til en afskaffelse af værnepligten.
- Afskaffelsen af værnepligten, der så vidt jeg er orienteret har eksisteret siden 1849, vil give en halv milliard årligt, siger han til tv2.dk.
Regeringens forsvarsforlig kommer til at koste arbejdspladser og kasernelukninger.
- Derudover skal broderparten af pengene fra den halve milliard og op til de 2,7 hentes gennem rationaliseringer og effektiviseringer. Det vil betyde færre ansatte i forsvaret og dermed vil der også være brug for færre kaserner, forklarer Henrik Qvortrup.
Hvilke kaserner, der står for skud, vil ifølge Qvortrups oplysninger være op til forhandling.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.