Regeringen vil droppe videoovervågning i taxier

Stik imod anbefalinger fra taxibranchen og chauffører vil Venstre-regeringen nu slække på sikkerheden for landets taxichauffører

Foto: Andreas Falck

Foto: Andreas Falck

INDLAND:Som en del af sit udspil til en ny taxilov lægger transportminister Hans Christian Schmidt op til at droppe kravet om videoovervågning i taxier. Det bekræfter flere kilder over for Avisen.dk.

Hos Taxachaufførernes Landsklub under 3F er man ikke i tvivl om, at det vil blive farligere og mere utrygt for chaufførerne at gå på arbejde, hvis videokameraet ryger ud af taxaen.

- For os at se er det totalt vanvid. Men det er desværre endnu et bevis på det, som vi har sagt i mange år: At taxichauffører regnes for nul og niks. Man er ligeglad med vores sikkerhed, siger Jens Laursen, talsmand for Taxachaufførernes Landsklub, til Avisen.dk.

Der har i de seneste uger været flere forhandlingsmøder i Transportministeriet om en ny taxilov. Og Venstres transportordfører, Kristian Pihl Lorentzen, understreger, at der ikke er truffet nogen endelig afgørelse om videoovervågningen.

- Regeringen spiller i modsætning til andre ikke ud med ultimative forslag. Regeringen spiller ud med noget, der kan forhandles, siger han til Avisen.dk.

Siden 2012 har det været et lovkrav, at alle taxier i Danmark skal have installeret et videokamera. Alligevel er vold og trusler en fast del af tacichaufførernes dagligdag - især de chauffører, der kører fredag og lørdag nat.

For en måned siden kunne Avisen.dk løfte sløret for en ny rapport fra Transportministeriet, der for første gang satte tal på det massive omfang af vold og trusler mod taxichauffører.

Hver femte udsat for vold

Hver femte taxichauffør blev i 2014 udsat for vold, mens fire ud af fem chauffører blev udsat for trusler, viser rapporten.

Det fik en arbejdsgruppe med deltagelse af blandt andet taxibranchen, 3F og Arbejdstilsynet til at komme med en række anbefalinger til regeringen om at styrke sikkerheden for taxichaufførerne.

Blandt andet bør der kigges nærmere på bærbare alarmer til chaufførerne, mulighed for pengeløse taxier og bedre uddannelse i konflikthåndtering, lød det.

Derfor vækker det også undren på Christiansborg, at regeringen er parat til at slække på chaufførernes sikkerhed i forsøget på at modernisere taxiloven og åbne for konkurrence fra kørselstjenesten Uber.

Dansk Folkepartis transportordfører, Kim Christiansen, understreger, at videoovervågningen skal fortsætte, hvis DF skal være med i en aftale om en ny taxilov.

- Dansk Folkeparti var bannerfører for at få videoovervågningen indført, så derfor vil vi selvfølgelig også stå fast på, at det skal blive. Det er et rigtig godt instrument - både i forhold til chaufførernes sikkerhed og i forhold til passagerernes sikkerhed, siger han til Avisen.dk

Socialdemokraternes transportordfører, Rasmus Prehn, peger også på, at der var et bredt flertal bag beslutningen om at indføre videoovervågning i taxier. Og at evalueringerne har været positive.

- Vi er flere, der har svært ved at forstå det her ønske fra regeringens side. Men der findes jo stadig nogle outrerede liberale typer i både Liberal Alliance og Alternativet, som synes, at det der med sikkerhed ikke er så vigtigt, siger Rasmus Prehn til Avisen.dk.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.