Regeringen vil favorisere elitestuderende

Danmark skal fremelske en talentkultur med fremadstormende og ambitiøse studerende, mener regeringen.

Regeringen vil favorisere elitestuderende

Talentfulde studerende skal belønnes for at studere mere end andre studerende. Det mener regeringen, som i dag fremlægger "Danmarks nationale innovationsstrategi", skriver Politiken.

- Vi vil lave en særlig indsats for talenterne. Vi skal fremelske en talentkultur, hvor det skal kunne betale sig at være dygtig og virkelig gøre en indsats, siger Sofie Carsten Nielsen, der er radikal forskningsordfører, til avisen.

- Det er også det, virksomhederne efterspørger. De vil gerne se mere sult og drive fra de studerende, tilføjer hun.

Konkret lægger regeringen op til, at studerende skal have bedre muligheder for at udmærke sig.

Både ved at give mulighed for, at studerende kan tage ekstra fag og flere kurser for at dygtiggøre sig, og ved at lave særlige forløb, der giver en udmærkelse på eksamensbeviset.

- Danmark er ikke længere et af de bedst uddannede lande i verden. Vi er på vej ned i forhold til både vores nabolande. Derfor er vi nødt til at blive bedre uddannet og gøre de bedste endnu bedre, forklarer Sofie Carsten Nielsen.

Talentstrategien skal ikke kun gælde boglige fag og handle om gode karakterer. Også kreative fag og studerende, der udmærker sig inden for eksempelvis innovation, skal kunne afslutte uddannelsen med en særlig udmærkelse.

Ifølge Jyllands-Posten indeholder den nye innovationsstrategi også en ny iværksætterpilot-ordning, som skal give flere nyuddannede skubbet til at blive selvstændige.

De skal have hjælp fra universiteter og erhvervsliv og adgang til den rigtige rådgivning, og endelig skal de have en økonomisk håndsrækning, så virksomheden får de bedste startbetingelser, skriver avisen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.