Regeringen vil give stor skatterabat Airbnb-udlejere

Deleøkonomi vokser, og det er en positiv udvikling, mener skatte minister

Hvis man lejer sin bolig ud gennem Airbnb, skal man i fremtiden have en stor skatterabat, mener regeringen.
Danmark 19. september 2016 10:45

DANMARK: Uanset om du er glemsom, udspekuleret eller decideret skattesky, vil regeringen nu lade dig tjene endnu flere penge som selvbestaltet Airbnb-udlejer, skriver Politiken mandag.

Det skal ske ved, at det såkaldte skattefrie bundfradrag hæves med 10.000 kroner for alle boligtyper, så skattereglerne bliver endnu mere fordelagtige for de titusindvis af danskere, der lejer privaten ud.

Skal indberette indtægter

Der er dog en betingelse for gavmildheden. Skatterabatten bliver kun aktiveret, hvis portaler som Airbnb selv frivilligt sørger for systematisk at indberette de indtægter, deres brugere henter hjem på den populære udlejningsform.

- Deleøkonomien vinder indpas i vores hverdag på rigtig mange områder, og det ser vi som en positiv udvikling. Men vi er også helt klar over, at vi risikerer at få en meget omfattende sort økonomi, hvis ikke vi i tide får skabt nogle tydelige færdselsregler.

- Her tilbyder vi nu en skatterabat til de borgere, der til gengæld bliver registreret i Skats systemer via deres udlejningsportaler, siger skatteminister Karsten Lauritzen (V) til Politiken mandag.

Stor rabat

Og det er ikke småpenge, regeringen er parat til at dele ud: Har du en ejerbolig, udgør dit skattefrie bundfradrag i dag 1,3 procent af den offentlige vurdering af din bolig.

Er vurderingen eksempelvis sat til tre millioner kroner, kan det skattefrie bundfradrag opgøres til 39.900 kroner om året. Du skal altså først betale skat af indtægten, når den passerer dette beløb. Med regeringens forslag stiger beløbet til 49.900 kroner.

Når det gælder leje- og andelsboliger, bliver bundfradraget beregnet som to tredjedele af den årlige husleje eller boligafgift. Betaler du 100.000 kroner om året i husleje, kan du i dag tjene godt 66.000 kroner om året uden at skulle betale skat af dem.

Med den nye rabat vokser fradraget til 77.000 kroner. Det er dog ikke alle boligforeninger, der tillader denne form for udlejning.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...