Regeringen vil gribe ind overfor dyre sms-lån

Et udspil er på vej mod de voldsomt dyre sms-lån. Venstre er positiv overfor lovgivning på området.

Regeringen vil sætte en stopper for den voldsomme vækst i de stærkt udskældte kviklån, der også er kendt som "sms-lån", skriver finans.dk.

Siden 2010 er det samlede lånebeløb for lånene blevet tidoblet.

- Kviklånsmarkedet er i voldsom vækst. Det bekymrer mig, fordi lånene er meget dyre, og fordi omkring 30 procent af lånene efterfølgende misligholdes.

- Forbrugerne risikerer at ende i gældsspiraler, som de får svært ved at komme ud af igen, hvis de ikke nøje overvejer, om kviklån er den rigtige løsning for dem, siger erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) til finans.dk.

I 2013 endte 18 procent af kviklånene med en inkassosag, mens tallet i september 2014 lå på 14 procent.

Det får nu justitsminister Mette Frederiksen (S) og Henrik Sass Larsen til at skride til handling. Regeringen vil fremsætte et lovforslag, så der bliver indført en betænkningsperiode.

- Det kommer til at betyde, at der vil gå en periode på et par dage, fra forbrugeren beder om kviklånet til det rent faktisk udbetales. Det vil give forbrugeren tid til at overveje, om lånet er en rigtig god idé, eller om der er alternative løsninger, siger Henrik Sass Larsen.

Regeringens to støttepartier, SF og Enhedslisten, er positivt indstillet over for forslaget.

I oppositionspartiet Venstre er man umiddelbart også positivt indstillet.

- Vi vil se det konkrete forslag, før vi tager stilling. Men jeg er enig i, at det er en meget betænkelig udvikling, vi ser på området.

- Derfor vil jeg være positiv over for at se på initiativet fra ministeren, hvis vi kan lave nogle mekanismer, så folk kan fortryde, siger Kim Andersen, erhvervsordfører for Venstre, til finans.dk.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.