Regeringen vil sætte nye sociale mål

Regeringens første år har været præget af økonomi, men nu skal der fokus på sociale mål, lyder det fra R.

Regeringen vil sætte nye sociale mål

Efter hård kritik for at have enøjet fokus på økonomi og arbejdsudbud foreslår De Radikale at fastsætte en stribe socialpolitiske 2020-mål, der skal veje lige så tungt som regeringens økonomiske plan.

- Nu har vi brugt det første år på at lave en række reformer, som gør, at dansk økonomi bevæger sig det rigtige sted hen. Det gør, at der også bør sættes socialpolitiske mål, siger økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) til Jyllands-Posten.

Regeringens politik skal ifølge den radikale leder blandt andet vægtes og vejes i forhold til en officiel fattigdomsgrænse, som er på vej. Fattigdommen skal bekæmpes, og folk skal sikres lige muligheder, mener Vestager.

Hendes forslag møder begejstring hos de to øvrige regeringspartier.

Socialminister Karen Hækkerup (S) mener, at regeringen skal holdes op på, at der bliver færre hjemløse, færre narkodødsfald, færre ungdomskriminelle og færre arbejdsløse:

- I den generelle debat har det sociale område slet ikke spillet en rolle i lang tid. Der har man alene talt om job, vækst og økonomi, siger hun.

Også SF hilser Vestagers forslag velkommen. Partiets politiske ordfører, Jesper Petersen, peger dog på, at målene ikke nødvendigvis skal være så langsigtede som 2020.

- Ligesom i den økonomiske politik er det også i socialpolitikken vigtigt at have fokus på 2013, siger han til Jyllands-Posten.

Også Enhedslistens gruppeformand, Per Clausen, glæder sig over, at socialpolitikken kan få mere plads på den politiske dagsorden.

Venstre anklager derimod de sociale 2020-mål for at være tom snak.

- Det lyder endnu engang som om, at vi bare får en masse snak og gode intentioner fra regeringen, men ingen handling, siger politisk ordfører Ellen Trane Nørby til Jyllands-Posten.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.