Regeringen vil sikre bedre mobildækning i hele landet

Danskerne skal have adgang til bedre mobil og bredbånd i hele landet. Det er målet med ny plan fra regeringen.

Regeringen vil sikre bedre mobildækning i hele landet

Adgang til mobildækning har stor betydning for både almindelige danskere og virksomheder. Men flere steder i landet er det svært at få mobilen til at virke.

Regeringen er nu klar med sin plan, "Bedre bredbånd og mobildækning i hele Danmark", der skal sikre, at man skal kunne bruge sin mobiltelefon overalt.

- Alle i Danmark skal have en god mobildækning. Uanset hvor du bor og bevæger dig hen, skal du have sikkerhed for, at du kan komme i kontakt med din mobiltelefon og kan få et signal til din computer eller iPad, siger erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen (SF).

Hun understreger, at den digitale infrastruktur er afgørende i regeringens planer om at skabe vækst.

- Det her er et kæmpe problem, hvis vi vil have Danmark til at hænge sammen. Hvis vi vil skabe vækst, arbejdspladser og gode uddannelsesmuligheder, så skal vi simpelthen have en meget bedre digital infrastruktur, end vi har i dag, siger Annette Vilhelmsen.

Den nye plan indeholder en række initiativer, der skal sikre landets borgere og virksomheder mere digital stabilitet.

Blandt andet vil man ændre planloven, så der ikke længere kræves landzonetilladelse, og det bliver lettere for teleselskaberne at stille master op. Det skal også være muligt at etablere antenner på allerede eksisterende master, skorstene og bygninger.

Herudover sikrer udspillet, at kommunerne fremover kan stille krav til teleudbyderne.

- Kommunerne kan nu stille krav til, at dem, der byder ind på en kommunal opgave, også skal være villige til at sørge for, at der er dækning i de tyndtbefolkede områder, siger ministeren og tilføjer:

- Det er et krav, som jeg har en forventning om vil give nogle gode resultater i kommunerne.

Udspillet opstiller også en målsætning om, at alle danskere i 2020 skal have adgang til hurtigere internet. Konkret er målsætningen, at alle har adgang til mindst 30 Mbit/s upload og 100 Mbit/s download.

Annette Vilhelmsen forventer, at man allerede i efteråret og januar 2014 kan begynde at se en udvikling på området.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.