Regeringen vil skære i danskernes tandlægebesøg

Regeringen vil finde 600 millioner til at bekæmpe ulighed i sundhedsvæsnet. Tandlægekontroller betaler gildet.

Regeringen vil skære i danskernes tandlægebesøg

De danskere, som har almindelige og gode tænder, kan godt belave sig på at skulle færre gange til kontrol hos tandlægen, hvis det står til regeringen.

Som udgangspunkt skal man i fremtiden kun til tandlæge én gang hver 12. til 24. måned, hvilket vil spare staten for tilskud på cirka 400 millioner kroner - penge, som regeringen vil bruge til at finansiere sit kommende sundhedsudspil.

- Tandsundheden er blevet forbedret de seneste år. Ud fra en sundhedsfaglig vurdering er der en stor gruppe af voksne, som ikke behøver at gå så hyppigt til kontrol hos tandlægen, som de gør i dag.

- Hvis man har sunde tænder, kommer man altså til at spare både tid og penge, når man med de nye retningslinjer bliver indkaldt mindre hyppigt end i dag, siger Astrid Krag i en skriftlig kommentar til Ritzau.

Det er Sundhedsstyrelsen, der har vurderet, at en lang række danskere går unødvendigt ofte til tandlægen.

Ifølge sundhedsministeren skal tilskuddet til kontrolundersøgelser nu målrettes, uden at det vil forringe danskernes tandsundhed.

- Vi målretter efter faglige vurderinger tilskuddet til kontrolundersøgelser.

- Det frigør nogle midler, som det er vigtigt at fastholde til at styrke andre indsatser på sundhedsområdet, så vi får mest sundhed for de penge, vi har, siger Astrid Krag.

Hvis man har gode og sunde tænder, men alligevel vælger at ville til undersøgelse oftere end anbefalingerne, får man ikke tilskud til besøget, og det er kun i disse tilfælde, at det bliver dyrere for den enkelte patient.

Patienter med tandsygdom vil fortsat kunne modtage tilskud til regelmæssige tandkontroller flere gange årligt.

Torsdag præsenterer Astrid Krag det samlede udspil, der kommer til at koste i alt 600 millioner kroner over fire år, og som skal bekæmpe ulighed i sundhedsvæsnet og skabe bedre sammenhæng i behandlingsforløbet.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.