Regeringen vil sprøjte en milliard i økologien

Efterspørgslen efter danske, økologiske varer er høj, forklarer fødevareminister Esben Lunde Larsen.

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) er klar med en vækstplan for dansk økologi. Foto: Scanpix/Thomas Lekfeldt

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) er klar med en vækstplan for dansk økologi. Foto: Scanpix/Thomas Lekfeldt

Regeringen vil have flere økologiske landmænd og fremlægger fredag derfor en ny vækstplan for dansk økologi.

Det skriver erhvervsmediet Finans.

Et centralt element i planen, som Dansk Folkeparti også er med i, er, at der i 2018 og 2019 i alt afsættes næsten 1,1 milliarder kroner til at støtte landmænd, som vil omlægge til økologisk drift.

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) fortæller til Ritzau, at der er stor efterspørgsel efter danske, økologiske fødevarer.

- Man mærker en højere efterspørgsel fra de danske forbrugere på økologiske produkter. Faktisk har vi det største hjemmemarked i verden, hvor over ti procent af hjemmemarkedet er økologisk, siger ministeren.

Det er dog ikke kun herhjemme, at flere og flere vil have økologiske varer.

- I forhold til eksporten oplever vi i steder, hvor middelklassen vokser, at efterspørgslen bliver større. Særligt i Kina kan vi se det, tilføjer Esben Lunde Larsen.

Han forklarer, at omlægningsstøtten er nødvendig, fordi det koster mange penge for den enkelte landmand - og så tager det lang tid.

Ministeren understreger samtidig, at der fortsat vil være behov for konventionelle landmænd. Og deres behov har man da også taget højde for, lyder det.

- Vi har jo blandt andet lavet en landbrugspakke, der har givet mulighed for en bedre økonomi for de konventionelle landmænd, siger han.

Foreningen Økologisk Landsforening er ikke overraskende glad for vækstplanen.

- Der er så meget vækst i salget på både hjemmemarkedet og en række eksportmarkeder, at vi i den grad har brug for at få endnu større arealer omlagt til økologisk drift, siger markedschef Henrik Hindborg fra Økologisk Landsforening til Finans.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.