Regeringen vil tvinge etårige til at lære om demokrati

Børn skal være mest muligt vågne og introduceres til danske traditioner, viser notat fra regeringen.

Arkivfoto: Andreas Falck

Arkivfoto: Andreas Falck

INDLAND:Regeringen har en plan.

Etårige børn i belastede boligområder skal tvinges i vuggestue, hvor de blandt andet skal være mest muligt vågne og lære om danske traditioner og demokratiske værdier.

Det skriver Jyllands-Posten, der er i besiddelse af et brev fra børne- og socialminister Mai Mercado (K) og et regeringsnotat, der detaljeret beskriver den model, der ligger på bordet lige nu i de sidste ghettoforhandlinger, som mangler at blive afsluttet.

Af notatet fremgår det, at børn fra udsatte boligområder skal ind i et såkaldt "obligatorisk læringstilbud", når de er et år, hvis ikke forældrene selv sørger for at få barnet i vuggestue.

Børnene skal ifølge den foreliggende model være der 25 timer om ugen.

Timerne skal fordeles "jævnt over ugens fem dage". Lederen af daginstitutionen skal registrere komme- og gåtider, og tjekke at barnet er til stede i de påkrævede timer.

Hvis ikke det er tilfældet, ryger børnechecken.

Kommunen skal beslutte, hvornår på dagen barnet skal være der. Ifølge regeringsnotatet skal det sikre, at "timerne er placeret mest muligt, når børnene er vågne".

Den del har Dansk Folkeparti presset på for at få indført.

- Det er jo ikke et læringstilbud at sove til middag, siger folketingsmedlem Jeppe Jakobsen (DF), der forhandler på partiets vegne, til Jyllands-Posten.

Målet er få fat i børn, der lever isoleret fra det danske samfund, og udvikle deres "danske sprog, generelle læringsparathed og kendskab til danske traditioner".

Derfor skal der også iværksættes forløb for børnene, så de introduceres for "danske traditioner og højtider i forbindelse med eksempelvis jul, påske, grundlovsdag, fødselsdag og fastelavn".

Det påtvungne tilbud skal være gratis for forældrene, men Mai Mercado skriver, at forældrene selv skal betale for "bleer, frokost og frugt".

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.