Regeringens finanslov giver hængemule i landdistrikter

Regeringen vil afsætte 150 millioner om året til at skabe vækst i yderområder. For lidt, siger landdistrikter.

Regeringens indsats for at få gang i landdistrikterne er ikke nok. I hvert fald ikke, hvis Venstre ikke har flere gaver i ærmet end det, der foreløbig har været fremme fra regeringens finanslovsforslag, der fremlægges tirsdag formiddag.

Ifølge Ritzaus oplysninger vil regeringen afsætte 150 millioner kroner om året i de næste fire år - altså 600 millioner kroner i alt - til at skabe vækst i hele landet, således også i yderområderne.

Men det bliver der ikke meget vækst for, siger formanden for Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard.

- Det er ikke alt, der koster penge. Og der kan jo være mere i finanslovsforslaget, end vi har hørt. Men hvis det ikke er tilfældet, så er jeg altså ikke imponeret, siger han.

- Hvis landdistrikterne for alvor skal løftes, skal der mere til, og det er ikke, som vi havde håbet på efter en valgkamp, hvor væksten i yderområderne var meget i fokus, og nu, hvor regeringen har skrevet det ind i sit regeringsgrundlag, siger han.

Venstre gjorde væksten i landdistrikterne til en central del af valgkampen, blandt andet ved at bebude en plan for udflytning af statslige arbejdspladser til provinsen.

I løbet af efteråret vil regeringen fremlægge et samlet udspil, som har til hensigt at understøtte fremgang i de erhverv, der specielt er repræsenteret i landdistrikterne og uden for de større byer.

Det omhandler for eksempel produktion, landbrug, fødevarer og turisme, lyder det i finanslovsforslaget.

Især landbrugs- og fødevaresektoren betegnes som en vigtig del i forhold til at skabe vækst og arbejdspladser i yderområderne.

Det skal være nemmere at drive landbrug, mener regeringen, og derfor afsættes der 75 millioner kroner årligt i perioden 2016-19 til fødevare- og landbrugsinitiativer.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst