Regeringens ghettoliste er skrumpet fra 25 til 22 områder

22 boligområder er på regeringens ghettoliste for det næste år. Det er tre færre end sidste år.

Beboer i Gellerupparken håber ghettolisten forsvinder Foto: /ritzau/Ladefoged Joachim

Beboer i Gellerupparken håber ghettolisten forsvinder Foto: /ritzau/Ladefoged Joachim

Regeringens liste over ghettoområder er skrumpet siden sidste år. Fem områder er fjernet, mens to er kommet på listen, oplyser Transport-, Bygnings- og Boligministeriet.

De to nye områder på listen ligger i København og Guldborgsund. Der er tale om Gadelandet/Husumgård i København samt Lindholm i Guldborgsund.

Modsat har Charlotteager i Høje Taastrup, Askerød i Greve, Karlemoseparken i Køge, Rønnebærparken/Æblehaven i Roskilde samt Byparken/Skovparken i Svendborg forladt listen.

Listen udgør boligområder, der opfylder tre ud af fem kriterier. Kriterierne omhandler arbejdsløshed, etnicitet, kriminalitet, uddannelse og indkomst hos beboerne i området på mindst 1000 indbyggere.

Antallet af boligområder på listen er det laveste, siden listen blev oprettet i 2010.

Ifølge Transport-, Bygnings- og Boligministeriet skyldes faldet i antallet af boligområder på listen en nedgang i antallet af dømte, der bor i de pågældende områder.

De nye områder er kommet på listen på grund af en stigning i indbyggere med lav indkomst i Gadelandet/Husumgård og en stigning i antallet af indbyggere med ikkevestlig baggrund i Lindholm.

Der er ingen af boligområderne, der opfylder alle fem kriterier. Fire boligområder opfylder fire, mens de resterende 18 opfylder tre.

For alle boligområder på listen gælder, at andelen af indvandrere og efterkommere fra ikkevestlige lande er over 50 procent.

Det samme er sagen for uddannelse. I alle 22 områder er andelen af beboere mellem 30 og 59 år, der kun har en grunduddannelse, over 50 procent.

Kun Vollsmose i Odense og Gellerupparken/Toveshøj i Aarhus er der ifølge regeringens kriterier et for højt antal dømte i boligområderne.

Regeringen fører også en liste over boligområder, der må benytte reglerne for kombineret udlejning. Her er arbejdsløshed det eneste parameter.

Også den liste har været på slankekur. Hvor 56 områder var med på den liste sidste år, er der 41 i år.

Ligesom boligområderne på regeringens ghettoliste får boligområder med kombineret udlejning adgang til en række puljer.

Samtidig gives kommuner en række mere omfattende muligheder for at ændre beboersammensætningen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst