Regeringens grønne nedskæringer under angreb fra egne venner

Regeringens besparelser på energi og miljø kritiseres af deres egen klimavismand og tidligere klimaminister.

Kritikken er haglet ned over regeringens bebudede finanslovsbesparelser på energi, miljø, forskning og innovation.

Nu slutter også tidligere konservativ klimaminister Connie Hedegaard og regeringens klimavismand, Peter Birch Sørensen, sig til koret af kritikere. Det skriver Politiken.

- Jeg synes, det er en gal prioritering, siger Connie Hedegaard til Politiken torsdag.

Som konservativ miljø- og klimaminister under statsminister Anders Fogh Rasmussen var hun med til at lave om på Fogh Rasmussen-regeringens hårde nedskæringer på det grønne område. En situation, hun i dag kalder "en interessant parallel" til den nuværende Venstre-regerings omfattende nedskæringer på miljø og klima.

- Dengang gik der to et halvt år, før man sagde: Ups, nu var det lige lovlig meget. Vi skal passe på, vi ikke gentager de samme fejltagelser, siger Connie Hedegaard.

Under de igangværende finanslovsforhandlinger er det samlede billede massive nedskæringer på mellem 0,5 og 2 milliarder kroner på det grønne område, alt efter hvor meget man regner med, skriver Politiken.

Regeringens egen klimavismand, formand for Klimarådet Peter Birch Sørensen, advarer mod regeringens linje.

- Disse nedskæringer vil gøre det sværere at realisere de danske klimamål om reduktion af vores drivhusgasudledninger, siger han til Politiken.

Han advarer om, at Danmarks erhvervsøkonomiske position som frontløber inden for udvikling af grønne teknologier er i fare.

Energi- og klimaminister Lars Lilleholt (V) påpeger, at der afsættes 800 millioner kroner til energiforskning i 2016.

- Der er færre penge, men det er stadig mange. Og jeg sidder i en regering, der skal få dansk økonomi til at hænge sammen, siger han til Politiken.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.