Regeringens kickstart møder skarp kritik

Tidligere overvismand kalder regeringens økonomiske indsprøjtning for "falsk varebetegnelse".

Regeringens kickstart møder skarp kritik

Det går trægt med den kickstart, som regeringen bebudede ved sin tiltræden. Med en indsprøjtning på 18 milliarder kroner over to år ville regeringen skabe 21.000 arbejdspladser, hed det ved lanceringen af kickstarten.

Men flere af de byggerier, som regeringen indregnede i sin kickstart, var i forvejen for længst sat i gang af kommunerne.

Det får tidligere overvismand, professor Torben M. Andersen fra Aarhus Universitet, til i Morgenavisen Jyllands-Posten at bruge udtrykket "falsk varebetegnelse" om kickstarten.

- Regeringen får det til at fremstå, som om det helt er den, der sætter gang i økonomien. Men mange af investeringerne var allerede sat i gang i forvejen af kommunerne.

- Kickstart er et af de mest misbrugte ord i økonomisk politik, og lige nu får regeringen det til at lyde som om, at kickstarten vil få økonomien til at se helt anderledes ud. Det er der ikke noget, der tyder på, siger Torben M. Andersen til Jyllands-Posten.

Kickstarten møder også kritik hos Kommunernes Landsforening (KL).

- Kommunerne havde selv afsat fem milliarder kroner ekstra til anlægsinvesteringer i 2012. Det er ikke regeringens kickstarts fortjeneste, siger formanden for KL’s Teknik- og Miljøudvalg, Kalundborgs borgmester Martin Damm (V), til avisen.

Finansminister Bjarne Corydon (S) siger:

- Vi regnede byggeprojekterne i kommunerne med i kickstarten, for uden regeringens accept af det ekstraordinære forbrug i kommunerne kunne de store byggerier ikke været blevet til noget.

/ritzau/