Regeringens topministre buhet ud til 1. maj

Larmen var øredøvende og utilfredsheden til at føle på, da regeringens topministre mødte folket 1. maj.

Regeringens topministre buhet ud til 1. maj

Arbejdernes internationale kampdag druknede i buh-råb, fløjten og pibekoncert, da regeringens frontfigurer gik på talerstolen i København, Aarhus og Vojens.

Vælgerne har længe været på vild flugt, og utilfredsheden var ikke til at tage fejl af.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt - og ikke mindst hendes ører - blev sat på en hård prøve, da hun indtog talerstolen på Tangkrogen i Aarhus.

Hendes 1. maj -tale blev fuldstændig overdøvet af en pibekoncert og buh-råb fra tilhørerne.

Efter talen sagde Helle Thorning-Schmidt:

- Jeg har ikke så meget til overs for folk, som forsøger at overdøve andre.

- Det, jeg ærgrer mig mest over, er, at alle de mange mennesker, der er kommet for at høre talen, de ikke får mulighed for det, sagde hun.

- Jeg synes ikke, man fortæller hinanden noget, når man prøver at overdøve hinanden.

- Jeg har fuld respekt for, at der er nogen, der kan mene noget andet end mig. Men på en måde er det lidt ærgerligt for dem, der står stille og roligt, og som gerne vil høre talen, som ikke får mulighed for det, lød det fra statsministeren.

Undervejs i talen sagde Thorning-Schmidt til de larmende tilhørere, at "der er brug for dialog frem for at råbe til hinanden".

Det budskab blev der ikke lyttet til.

SF's formand, Annette Vilhelmsen, kæmpede som statsministeren for at overdøve tusindvis af buh-råb, da hun holdt sin 1. maj tale i Fælledparken i København.

Foran scenen stod en tæt menneskemængde, der med "klap-i-håndtegn" klart markerede, at de ikke ønskede at høre talen.

Fra talerstolen lød det blandt andet:

- I dag er en særlig dag - en historisk dag. Arbejderbevægelsens internationale kampdag. En dag, hvor progressive kræfter samles.

- Jeg vil ikke stå her foran jer og synge en sang fra de varme lande om, at iih-jo - det går bare strygende og der leveres solid venstrefløjspolitik hele vejen rundt. For sådan er det jo ikke, sagde hun.

Det budskab druknede i larm, fløjter og råben.

Også finansminister Bjarne Corydon (S), der var i Vojens, og Københavns socialdemokratiske overborgmester, Frank Jensen, i Fælledparken blev mødt med voldsomme buh-råb.

På et tidspunkt var ytringerne fra folk foran scenen - en stor gruppe, som tidligere på dagen var gået i protestmarch gennem København - så voldsomme, at Frank Jensen måtte afbryde sin tale.

Efter cirka fem minutter, hvor den lokale LO-formand fra scenen forsøgte at dæmpe gemytterne, genoptog han dog sin tale. Og førte den også til ende. Undervejs blev der også anvendt kasteskyts mod overborgmesteren, som dog ikke ramte ham.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.