Regeringens vælgere er for rød skattereform

Hver anden af regeringens og Enhedslistens vælgere synes, at skatteaftalen er en dårlig aftale, viser måling.

Regeringens vælgere er for rød skattereform

Regeringens egne vælgere er stærkt kritiske over for den skatteaftale, der blev indgået fredag aften med Venstre og Konservative.

Hele 51 procent af regeringens og Enhedslistens vælgere synes, det er en dårlig aftale. Og 59 procent mener, at aftalen burde have været indgået med Liste Ø - og ikke med de borgerlige.

Det viser en frisk meningsmåling, som Epinion har lavet for DR, og som TV Avisen søndag kan afsløre.

Regeringens aftale betyder blandt andet, at topskatten bliver sænket. Fradraget bliver øget for folk, der er i arbejde, mens overførselsindkomster som dagpenge og kontanthjælp beskæres og stiger langsommere end i dag.

De borgerlige vælgere er generelt positivt indstillede over for skatteaftalen.

63 procent af "blå bloks" vælgere, at det er en god aftale, og 70 procent synes, at det var klogt at skrotte planerne om en aftale med Enhedslisten for i stedet gå sammen med Venstre og De Konservative.

Enhedslisten har vredt erklæret, at de ikke længere vil være støtteparti for regeringen. Vælgerne er dog i tvivl om, hvorvidt det betyder, at venstrefløjspartiet rent faktisk vil vælte Helle Thorning Schmidts (S) regering.

44 procent tror, Johanne Schmidt-Nielsen og Enhedslisten vil trække tæppet væk under regeringen, mens 27 procent ikke tror på det. Resten er i tvivl.

Målingen er gennemført med 1189 repræsentativt udvalgte danskere over 18 år lørdag, dagen efter aftalen blev indgået.

/ritzau/