Regeringer vil fordoble MH370-eftersøgningsområde

Det kan blive aktuelt at fordoble det område, der for øjeblikket gennemtrawles i eftersøgningen af MH370.

Viljen til at finde det forsvundne Malaysia Airlines-fly MH370 forbliver intakt.

Mere end et år efter at flyet med 239 personer om bord pludselig forsvandt, varsler myndighederne i Malaysia, Australien og Kina, at de er klar til at fordoble eftersøgningsområdet.

Det vil ske, hvis det nuværende, enorme undersøiske område, der i disse uger bliver skannet for vragrester, ikke viser spor af flyet.

Det er budskabet i en fælles udtalelse fra ministre fra Australien, Kina og Malaysia efter et møde i den malaysiske hovedstad, Kuala Lumpur.

En fordobling af det nuværende eftersøgningsområde vil betyde, at et område på 120.000 kvadratkilometer i Det Indiske Ocean skal gennemtrawles.

Gennem de seneste måneder har en række uafhængige, internationale eksperter gennemgået alt tilgængeligt materiale for at forsøge at finde ud af, hvad der skete, da passagerflyet forsvandt på vej fra Kuala Lumpur til Beijing 8. marts sidste år.

Men eksperterne er stadig ikke kommet nærmere et svar på, hvad der skete, fremgår det af deres rapport, der blev offentliggjort i sidste måned - på etårsdagen for flyets uforklarlige forsvinden.

Den mere end 500 sider lange rapport viser dog, at batteriet til undervands-positionsbøjen i flyets sorte boks holdt op med at virke mere end et år før, at flyet forsvandt. Batteriets udløbsdato var sat til december 2012.

Det defekte batteri kan have vanskeliggjort mulighederne for at finde flyet, selv hvis det har været inden for rækkevidde for eftersøgningsmandskabet i Det Indiske Ocean, hvor MH370 menes at være sunket til bunds.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.