Regeringspartier tvivler på finanslovaftale med V

Både S og SF siger nej til nulvækst og angriber dermed grundlaget for Venstres finanslovforslag.

Regeringspartier tvivler på finanslovaftale med V

Armene ryger ikke i vejret hos regeringspartierne, når Venstre fredag foreslår skattelettelser på fem milliarder kroner og nulvækst i den offentlige sektor som en del af partiets forslag til en kommende finanslov.

Det er nemlig svært at se, hvordan skattelettelserne skal finansieres helt konkret, påpeger politisk ordfører i SF Jonas Dahl i en pressemeddelelse.

- Det er da påfaldende, at Venstre endnu engang undlader at sige højt, hvad nulvækst betyder - nemlig 33.000 færre offentlige ansatte i 2020.

- I stedet maskerer man sig bag tvivlsomme regnestykker, siger Jonas Dahl og påpeger, at Venstres forslag til besparelser på beskæftigelsesindsatsen ikke giver så mange penge, som partiet påstår.

I Socialdemokratiet er man lige så skeptisk. Venstres finanslovforslag ligner mere et oplæg til en valgkamp end et oplæg til forhandling, mener partiet.

- Det er fair nok at sige, at man vil have skattelettelser, men så skylder man også det ærlige svar på, hvad det koster, siger finansordfører Jesper Petersen (S) og tilføjer:

- Nemlig at der vil blive færre offentligt ansatte, og at der er ting, der så ikke bliver råd til på samme tid: For eksempel forbedringer på sygehusene og uddannelsesområdet og indsatsen mod bandekriminalitet, som regeringen foreslår.

Venstres finansordfører, Peter Christensen, siger til Ritzau, at han synes, at Venstres forslag er "et godt tilbud til regeringen" til at forhandle om, hvordan der skabes flest mulige arbejdspladser.

Men Jonas Dahl undrer sig over, at man i Venstre føler, at partiet her giver regeringen "en udstrakt hånd".

- Det står endnu engang klart, at Venstre vil skære i velfærden for at dele pengene ud som skattelettelser til erhvervslivet. Det er ikke SF's ønske.

- Jeg mener derimod, at vi har fundet en god balance mellem en økonomisk og en social ansvarlighed, mellem at skabe vækst og arbejdspladser og samtidig holde fast i vores velfærd, siger Jonas Dahl.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst