Regeringspartier: Venstre er svag over for banderne

Socialdemokraterne og SF er ikke imponerede af Venstres forslag til bekæmpelse af bandekriminaliteten.

Regeringspartier: Venstre er svag over for banderne

Regeringen har ikke meget til overs for Venstres nye bandeudspil, der blandt andet vil flytte ressourcer fra trafikkontrol til bandebekæmpelsen og samtidig forsøge at få flere bandefolk udvist af landet.

- Alle forslag, der kan gøre noget mod banderne, ser vi positivt på. Men jeg er ikke særlig imponeret af det her. Jeg synes, man skruer sig meget højt op, men i virkeligheden er man svag over for banderne, siger Ole Hækkerup.

- Jeg ville foretrække, hvis Venstre ville støtte vores forslag om at udvide brugen af hemmelige ransagninger, som vi havde til behandling i folketingssalen i sidste uge. Men det var de imod. Det er ikke imponerende, lyder skudsmålet.

Heller ikke SF bakker op om noget som helst i udspillet.

- Der er ikke markant nyt i Venstres udspil og der er ikke skyggen af tiltag, der stopper de alvorlige skyderier, vi ser i København lige nu, siger partiets retsordfører, Karina Lorentzen.

En del af Venstres forslag går ud på at flytte et ikke nærmere defineret antal politifolk fra jagten på færdselssyndere på to- og fire hjul til jagten på bandefolk.

Men det er en åben dør, der sparkes ind her, påpeger Ole Hækkerup.

- Det gør politiet allerede i dag. Vi har haft mange hundrede betjente i sving med at lave ransagninger og razziaer, og det er jo netop udtryk for, at politiet prioriterer rigtigt, og allerede gør det, Venstre foreslår.

SF kalder det decideret "vanvid" at tage penge fra trafikkontrollen.

- At tage penge fra færdsel er vanvid. Skyderierne er alvorlige, men det er dræbte og tilskadekomne i trafikken også. Her ved vi, at kontrol er af betydning, siger Karina Lorentzen.

Regeringen vender også tommelfingeren nedad til Venstres foreslåede stramning af udvisningsreglerne - en stramning, der betyder, at kriminelle udlændinge skal udvises, med mindre det "med sikkerhed" strider mod internationale konventioner.

- Vi skal udvise alle dem, vi overhovedet kan udvise. Og derfor er det allerede i dag sådan, at domstolene altid skal undersøge, om udvisning kan komme på tale. Så jeg tror slet ikke på, at det forslag vil hjælpe noget som helst, siger Ole Hækkerup.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst