Udland

Regeringssoldater dræber 36 i syriske byer

Under hårde angreb på syriske byer er mindst 36 mennesker dræbt lørdag. Aktivister frygter massakre i Homs.

Regeringssoldater dræber 36 i syriske byer

Syriske soldater har hele lørdagen bombet byer og regioner, hvor militanter oprørere holder til. Kampene har været hårdest i byen Homs og bydelen Douma i hovedstaden Damaskus, men der er kampe i gang over hele landet.

Mindst 36 mennesker er dræbt under kampene lørdag, siger Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder. Blandt de dræbte er flere kvinder og børn.

Aktivistgruppen Den Lokal Koordineringskomité (LCC) siger, at regeringssoldater tre dage i træk har bombet Douma, hvor oprørssoldater står stærkt.

I byen Homs går regeringssoldater hårdhændet til værks, siger aktivister. Soldaterne sender artillerigranater og bomber mod flere områder i byen. Mindst fem mennesker er dræbt i byen lørdag.

Det Syriske Observatorium advarer om, at der er risiko for en massakre i Homs, efter at op mod 1000 familier er blevet omringet af regeringsstyrker i byen.

Den tidligere leder for oppositionssammenslutningen Syriens Nationalråd (SNC), Burhan Ghalioun, opfordrer FN til at sende fredsbevarende soldater til Syrien. Det sker kort efter, at FN's Observatørmission i Syrien lørdag midlertidigt suspenderede sit arbejde.

- Det er nu klart, at ingen kan sætte sin lid til ubevæbnede observatører, siger Burhan Ghalioun.

Den amerikanske regering beklager, at observatørerne har stoppet sit arbejde på grund af frygt for deres sikkerhed.

- Vi er i kontakt med vore internationale partnere for at diskutere næste skridt frem mod en magtoverdragelse i Syrien, hedder det i en erklæring fra udenrigsministeriet i Washington.

- Jo hurtigere en magtoverdragelse sker, jo større er chancerne for at forhindre en blodig sekterisk borgerkrig i Syrien, hedder det i erklæringen.

/ritzau/AFP