Regeringstop forsvarer Möger i skatteballade

Der var ingen aftale med Enhedslisten, lyder det.

Regeringstop forsvarer Möger i skatteballade

Når Johanne Schmidt-Nielsen (EL) siger, at der fredag eftermiddag lå en klar aftale på forhandlingsbordet mellem Enhedslisten og regeringen, som var klar til at blive lanceret mandag morgen, passer det ikke.

I hvert fald ikke hvis man spørger manden for enden af forhandlingsbordet, finansminister Bjarne Corydon (S), der nu bakker skatteminister Thor Möger (SF) "fuldstændig op" i diskussionen.

- Der var forhandlinger med Enhedslisten, og vi havde tilbudt dem en skitse, men da vi indgik en aftale med Venstre og Konservative, var de stadig ikke parate til at tiltræde den skitse, siger Bjarne Corydon til Ritzau.

Spørgsmål: Betyder det så, at Johanne Schmidt-Nielsen og Frank Aaen lyver, når de siger, at Enhedslistens folketingsgruppe havde nikket ja til aftalen?

- Jeg beskylder ikke andre mennesker for at lyve, jeg konstaterer bare, at Enhedslistens meget klare signal til os var, at den aftale, der lå på bordet, kunne de ikke tiltræde, medmindre de fik flere indrømmelser, lyder svaret fra finansministeren.

Og regeringen ruller det tunge skyts ud i forsvaret af skatteministeren.

Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) melder sig også ind i forsvaret af Thor Möger, "fordi ret skal være ret".

- Jeg synes ikke, det er i orden, at noget, der er så afgørende for så mange mennesker, bliver fremstillet som et personspørgsmål og bliver gjort til en processag.

- For der var ingen aftale. Havde der været det, havde regeringen selvfølgelig stået ved den, siger hun.

Regeringens pludselige kovending i skatteaftalen fik Enhedslisten til at trække sig som støtteparti og erklære sig i opposition. Johanne Schmidt-Nielsen slog fast, at tilliden til regeringen var "ikke-eksisterende".

Bjarne Corydon understreger, at regeringen har opført sig ordentligt over for det tidligere støtteparti.

- De er blevet behandlet loyalt og ordentligt hele vejen igennem. De er blevet orienteret om, at vi parallelt forhandlede med de andre partier og er tilmed blevet orienteret om, hvilke tilbud vi har gjort gældende for andre partier, siger Bjarne Corydon.

/ritzau/