Region Sjælland fyrer op til 317 medarbejdere

Underskud på Region Sjællands 2019-budget gør, at medarbejdere skal fyres, og ubesatte stillinger nedlægges.

På Sjællands Universitetshospital i Roskilde og Køge skal man vinke farvel til medarbejdere svarende til 215 årsværk. Foto: Lars Helsinghof Bæk/Ritzau Scanpix

På Sjællands Universitetshospital i Roskilde og Køge skal man vinke farvel til medarbejdere svarende til 215 årsværk. Foto: Lars Helsinghof Bæk/Ritzau Scanpix

Op til 317 medarbejdere får en fyreseddel fra Region Sjælland.

I en pressemeddelelse skriver regionen, at et underskud på budgettet for 2019 gør, at regionen forventer at afskedige en del af de ansatte på sygehuse og i Regionshuset.

Foruden fyringerne nedlægges en række ubesatte stillinger.

Region Sjælland er presset økonomisk på grund af blandt andet udgifter til behandling af flere patienter med mere komplicerede sygdomme og dyrere sygehusmedicin.

Derudover vil regionens politikere indskrænke administrationen.

Regionsrådsformand Heino Knudsen (S) kalder situationen for "en trist og hård tid for alle".

- Det er dog en trøst, at det er lykkedes at nedbringe antallet af afskedigelser, da der er en del ubesatte stillinger, som ikke genbesættes.

- Alligevel må vi sige farvel til mange gode medarbejdere, og det er vi kede af. Samtidig er det klart, at sådanne reduktioner ikke kan undgå at gå ud over den service, som patienterne vil opleve, siger han i pressemeddelelsen.

På Sjællands Universitetshospital i Roskilde og Køge skal man vinke farvel til medarbejdere svarende til 215 årsværk.

Et årsværk svarer til én persons fuldtidsarbejde i et år.

På sygehusene i Næstved, Slagelse og Ringsted skal der fyres medarbejdere svarende til 25 årsværk. På sygehuset Nykøbing Falster er det 31 årsværk, mens det på Holbæk Sygehus drejer sig om 11 årsværk.

Derudover er Regionshuset i Sorø tvunget til at afskedige medarbejdere svarende til 26 årsværk.

Region Sjælland håber dog på at beholde en del af medarbejderne ved at placere dem i andre stillinger.

- Der er stadig afdelinger på sygehusene, hvor der er brug for flere hænder. For eksempel er der allerede stillinger, vi vil tilbyde cirka 50 medarbejdere.

- Men da det adskiller sig væsentligt fra det, medarbejderne laver i dag, er det et formelt krav, at vi lader medarbejderne vælge, om de vil have den nye stilling, eller om de hellere vil afskediges, siger Heino Knudsen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.