Lokalpolitik

Regionen erstatter pædagoger med ufaglærte

Socialpædagogerne Nordjylland er rystede over fyringer på behandlingscenter for unge handicappede i Hobro

Det er under al kritik, mener Peter Kristensen, formand for Socialpædagogerne i Nordjylland. Privatfoto

Det er under al kritik, mener Peter Kristensen, formand for Socialpædagogerne i Nordjylland. Privatfoto

HOBRO:20 hjerneskadede unge på behandlingscentret Østerskoven ved Hobro har udsigt til væsentligt ringere behandling i fremtiden, skriver Socialpædagogerne Nordjylland i en pressemeddelelse.

Ifølge pressemeddelelsen må seks socialpædagoger afskediges og erstattes af ufaglært personale for at imødekomme sparekrav fra Region Nordjylland.

- Det er ufatteligt, at regionen kan finde på at fyre uddannede socialpædagoger og erstatte dem med ufaglært arbejdskraft, siger Peter Kristensen, formand for Socialpædagogerne Nordjylland.

Absurd

På behandlingscentret Østerskoven har der indtil nu været ansat 28 socialpædagoger, som arbejder med professionel rehabilitering af i alt 20 unge hjerneskadede beboere.

De unge beboere har brug for støtte alle ugens syv dage. Men når seks af de 28 socialpædagoger nu bliver fyret, betyder det, at den vigtige socialpædagogiske støtte helt bliver fjernet i weekenderne. Fra fredag eftermiddag til mandag morgen skal de 20 hjerneskadede unge nu blot passes af ufaglært arbejdskraft.

- Det er absurd, at de unge beboere på Østerskoven pludselig ikke længere skulle have brug for en rehabiliterende indsats i weekenden, siger Peter Kristensen.

Færre beboere

Helt så galt tror sektorchef Ole Bjerre Jakobsen, Region Nordjylland, ikke, at det vil gå.

- Udregnet i pædagogtimer pr. beboer vil situationen stort set være uændret i forhold til tidligere. Det skyldes, at vi kun har en belægning på 80 procent, siger han.

Det er netop et faldende antal beboere, der er årsagen til sparemanøvren, forklarer han.

- Vi er nødt til at finde besparelser, fordi det nu kun er 13 af 16 pladser til unge født med hjerneskader, der er besat. Det er kommunerne, der betaler for behandlingen af de unge. Takststigninger i forhold til kommunerne, mener vi ikke er en mulighed, siger Ole Bjerre Jakobsen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst