Regionen har indviet sundhedshus i Hurup

Nu offentliggøres også prisen på kontrakten med Falck Healthcare

Sundhedshus Hurup rummer indtil videre kun den regionsklinik, som Region Nordjylland har indgået kontrakt med Falck Healthcare om at drive. Foto: Diana Holm

Sundhedshus Hurup rummer indtil videre kun den regionsklinik, som Region Nordjylland har indgået kontrakt med Falck Healthcare om at drive. Foto: Diana Holm

HURUP:Det ny sundhedshus i Hurup blev taget i brug 1. september, og nu er det også officielt indviet. Det er Region Nordjylland der har stået for opførelsen af huset, der er et af i alt fire sundhedshuse, regionen opfører med støtte fra staten.

Det er dog ikke almindelige praktiserende læger, der er flyttet ind i huset. Da en lægepraksis med to læger i Koldby lukkede pr. 1. september, lykkedes det ikke at finde andre læger til at overtage praksis, og derfor har regionen fra samme dato åbnet en regionsklinik i det nye sundhedshus i Hurup.

Som det første sted i landet er den daglige drift af klinikken lagt i hænderne på det private firma Falck Healthcare, der skal sørge for at skaffe det nødvendige personale.

Også i Thisted er der åbnet en regionsklinik med Falck Healthcare som operatør for en toårig periode, som erstatning for en enkeltmandspraksis i Hanstholm, der ligeledes lukkede pr. 1. september.

Der har været meget debat om kontrakten mellem Region Nordjylland og Falck Healthcare, blandt andet om økonomien i aftalen. Region Nordjylland og Falck Healthcare er derfor blevet enige om at offentliggøre den pris, som regionen betaler firmaet for driften. Beløbet er 5,6 millioner kroner om året for de to klinikker tilsammen. Beløbet skal dække Falck Healthcares udgifter til personale, laboratorieprøver og lignende.

Regionens samlede budget for regionsklinikkerne er 6,06 millioner kroner årligt, idet her også er indregnet udgifter til for eksempel husleje, varme, renovation og lignende, som regionen står for.

- Der har været så mange konspirationsteorier, og derfor er vi blevet enige med Falck om, at vi undtagelsesvis offentliggør prisen, siger regionsrådsformand Ulla Astman (S). Hun tilføjer:

- Det er således en misforståelse, at Falck bor gratis i regionsklinikkerne. Huslejen er modregnet i prisen. Normalt ville tilsvarende lægepraksis koste regionen et sted mellem 6,2 og 6,3 millioner kroner.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden