Danmark

Regioner fortsætter med at nedlægge senge

Flere ældre skal behandles hjemme, siger Bent Hansen (S). Sygehuse må låne sengepladser på andre afdelinger.

Regioner fortsætter med at nedlægge senge

Flere ældre skal behandles ambulant eller i deres eget hjem i stedet for at blive indlagt på sygehuset. Derfor vil regionerne fortsætte med at nedlægge sengepladser på de medicinske afdelinger, siger formand for Danske Regioner Bent Hansen (S).

Han afviser dermed en opfordring til at stoppe nedlæggelserne, sådan som læger, sygeplejersker og patienter opfordrer til.

- Jeg forstår slet ikke det forslag. Det går jo imod den faglige udvikling, hvor vi har bestemt, at flere skal behandles ambulant eller i eget hjem. Den udvikling skal vi ikke standse, siger Bent Hansen (S).

Han mener i stedet, at sygehusafdelingerne skal blive bedre til at låne kapacitet hos hinanden på de tidspunkter af året, hvor belægningen på de medicinske afdelinger stiger, for eksempel under en influenzaepidemi.

- Lige nu er vi ekstremt pressede, fordi influenzaepidemien er vendt tilbage flere gange denne vinter. Men vi kan ikke bemande sygehusene ud fra den værst tænkelige situation. Sådan kan vi ikke bruge pengene, siger Bent Hansen.

Han siger desuden, at regioner og kommuner skal blive bedre til at samarbejde, så patienterne hurtigere bliver udskrevet fra sygehusene og derefter kan sendes hjem med løfte om, at kommunerne står klar med den rigtige pleje.

- Kommunerne skal løse deres plejeopgaver, så genindlægges undgås. Hjemmeplejen skal være så veluddannet, at de ældre kan have det bedre hjemme, siger han.

Det er Dansk Sygeplejeråd, Lægeforeningen og Danske Patienter, som kræver stop for nedlæggelse af flere sengepladser på de medicinske afdelinger.

Det skyldes, at sygehuse over hele landet de seneste måneder har måttet henvise patienter til gange og opholdsrum, fordi sengestuerne er fyldte.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst