Regioner kommer gerne handicappede til hjælp

Regionerne vil gerne hjælpe de handicappede, så de ikke længere skal være i klemme efter kommunalreformen.

Regioner kommer gerne handicappede til hjælp

Hos Danske Regioner undrer formand Bent Hansen (S) sig over, at regeringen ikke er parat til at tildele regionerne mere ansvar, når det kommer til behandlingen af de svageste grupper.

Det siger han, efter at økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (S) lørdag fremlagde regeringens bud på, hvordan skyggesiderne af kommunalreformen kan afhjælpes - blandt andet på handicapområdet.

Ifølge Bent Hansen fravælger kommunerne i en del tilfælde den specialiserede behandling og giver borgerne et tilbud, som ikke er tilstrækkeligt til at bringe borgeren hurtig tilbage til hverdagslivet og om muligt til arbejdsmarkedet.

- Det er overraskende, at regeringen ikke tager rigtigt fat på dette problem. Høringsfasen har understreget, at der er behov for en ny og tydeligere ansvarsfordeling på det højt specialiserede socialområde, siger Bent Hansen.

I evalueringen af kommunalreformen blev der ellers peget på den mulighed at give regionerne ansvar for nogle af grupper, som har behov for højt specialiserede tilbud - blandt andet skadede spædbørn, mennesker med sjældne diagnoser, mennesker med en kompleks hjerneskade eller en svær spiseforstyrrelse.

- Regionerne er klar til at påtage sig det fulde ansvar for de grupper, der har behov for den mest specialiserede hjælp, og hvor sammenhængen til den lægefaglige indsats skal være til stede, siger Bent Hansen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.