Danmark

Regioner vil bruge 102 milliarder på sundhed

Regionernes budgetter for 2013 er på plads, og det har været kvalitet, der stod i fokus under forhandlingerne.

Regioner vil bruge 102 milliarder på sundhed

Det koster en del penge at holde danskerne sunde og raske, og derfor har regionerne afsat 102 milliarder kroner til sundhedsområdet i 2013.

Det fremgår af de forlig, der er indgået i landets fem regioner.

- Det store fokus har været kvalitet - at vi sikrer, at der sker så få genindlæggelser som muligt, at der sker så få fejl som muligt, og at patienterne får den højeste kvalitet fra start, siger formanden for Danske Regioner, Bent Hansen (S).

Derfor er der i 2013 budgetteret med i alt 115 millioner kroner til samarbejdet med kommunerne, der skal forbedre de sammenhængende patientforløb og forebyggelsen af for lange indlæggelser.

Derudover er der fundet plads til tre procent flere behandlinger, ligesom psykiatrien får 200 millioner kroner.

- Det gode er, at der er sat mål på, hvordan man gør det rigtige og det bedst mulige den første gang, man møder patienten. Det er det, borgerne vil mærke som, at vi løfter kvaliteten, siger Bent Hansen.

Budgetaftalerne overholder de økonomiske rammer, der er sat regeringen.

- Det har været helt afgørende for os at overholde de økonomiske rammer, som økonomiaftalen har sat, og det er så også lykkedes for alle regionerne, siger Bent Hansen.

Det betyder dog også, at regionerne har måtte drosle ned for investeringer til vedligeholdelse, indkøb af apparatur og udvidelse af akutmodtagelsen. Det nye niveau på 2,2 milliarder kroner er en halv milliard kroner lavere end i seneste regnskab.

Til gengæld er der afsat tre milliarder kroner til "Kvalitetsfondsbyggerierne af nye sygehuse".

- Der, hvor vi kommer til at investere rigtigt meget i 2013, 2014 og 2015, er i de nye store hospitaler, og det betyder, at der bruges færre penge på de steder, hvor der ikke skal bygges nyt, siger Bent Hansen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.